24 Nisan 2021 - Cumartesi

NEDEN?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Malatya Yeşilyurt Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi tarafından sorulan sorusuyla gündeme gelen ve kamuoyuna yansıyan "insan kaçakçılığı skandalı"nın sadece Yeşilyurt Belediyesi ile sınırlı olmadığı, "insan kaçakçılığının" örgütlü ve sistematik olarak AKP'li başka belediyelerde de yapıldığı ortaya çıktı.
AKP sözcüsü "skandala" her ne kadar CHP'li ve İYİ PARTİ'li belediyeleri de katmaya çalıştıysa da, kastettiği belediyeler "belediyeleri tarafından yurtdışına gönderilen görevlilerin hepsinin ülkeye döndüklerini açıklayarak", AKP sözcüsünü yalanladılar.
Bu arada iktidar tarafından bu işe bulaşmış/kullanılmış/kandırılmış hiçbir belediye başkanı görevden alınmadan soruşturma başlatıldı. 
Pasaport Müdürlüğünde sürdürülen soruşturma hakkında ise henüz kamuoyuna bir bilgi yansımadı. Yansıdıysa da ben görmedim.
Ancak bu "skandal"da belediyeler kadar, pasaport Müdürlüğüne de sorulacak sorular olduğu kesin.
Bu arada Muhalefet partilerinin "insan kaçakçılığı skandalı"nı araştırmak için TBMM'sine verdiği Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesi ise AKP'li ve MHP'li milletvekilleri tarafından ret edildi.
Bu durumda iktidara sormak gerekmez mi?

* İktidar partisine ait belediyelerde yaşanan "skandalı" iktidarın tek başına soruşturması ne kadar doğru?

* Skandala bulaşmış kurumların sorumluları görevlerinin başındayken yapılan soruşturmanın sonucu ne kadar sağlıklı ve inandırıcı olur?

* İktidar "skandal"ın muhalefet partilerinin belediyelerinde de yaşandığını iddia ederken, "skandal"ı birlikte araştıralım diyen muhalefet partilerinin Araştırma Komisyonu önerisine neden "hayır" der?

* Bu tür organize ve süreklilik içeren "insan kaçakçılığı skandalı" için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmayacak da ne için kurulacak?

Bence iktidar Araştırma Komisyonunu kurulmasını NEDEN engellediğini kamuoyu ile paylaşmalıdır.
NEDEN?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları