05 Mayıs 2021 - Çarşamba

DOĞRU MU?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Sağlık Bakanı Çin'den alınacak aşı "DMO tarafından direk alınacak" demiş ama DMO aşıyı "distiribütör" olduğu iddia edilen bir firma aracılığıyla almış. Doğru mu?
Bu nedenle de, aşının Çin'den çıkış fiyatı ile Türkiye'ye maliyet fiyatı arasında -tane başına- 5 dolar fark oluşmuş. Bu farkın kimler arasında paylaşıldığı ise henüz bilinmiyormuş. Doğru mu?
Alman aşısını üreten firmanın sahibi, "aşıyı iki ülkeye maliyetine vereceğim. Biri vatandaşı olduğum, yaşadığım Almanya, diğeri de ana vatanım Türkiye" demiş. Ancak nedense Türkiye'ye aracısız satış yapamamış. Doğru mu?
Yeni gelecek bir aşıya aracılık edecek firmanın sahibi de AKP'nin ileri gelenlerinden biriymiş?
Doğru mu?
Sağlık Bakanının "aşı tedarikinde sıkıntı yaşanıyor, sorun Çin hükümetinden kaynaklanıyor" demesine, CB-AKPGB'nin ise -Sağlık Bakanını yalanlayıp-  "Kabul etmiyorum, stoklarımızda yeterince aşı var" demesine rağmen aşı randevuları erteleniyormuş. Doğru mu?
Yurttaşların bir kısmı, yakınlarını "Covid-19"dan kaybetmelerine rağmen, ölüm raporlarında "farklı gerekçeler" yazdığını iddia ediyorlarmış?
Doğru mu?
Sağlık Bakanı "yapılan test sayısının azalması doğal olarak vaka sayılarının da az çıkmasına neden oluyor" matematiksel yorumuna, "hastalık belirtisi gösteren hastalara test yapıldığı için vaka sayısının düşmesini, yapılan test sayısının düşüklüğüne bağlalamak yanlış olur" diyerek, katılmadığını belirtmiş. Doğru mu?
CB-AKPGB tarafından aşı ile ilgili açıklaması yalanlanan Sağlık Bakanı -düşürüldüğü durum nedeniyle- istifayı düşünmüş ama daha önce de olduğu gibi gene vazgeçmiş?
Doğru mu?
Bu arada siz de bana "cevap verilmeyeceğini bile bile neden soruyorsun, neden bu kadar kendini yoruyorsun" diye soracaksınız?
Doğru mu?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları