14 Eylül 2021 - Salı

SORUMLULUK ALMAK GEREK...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak;
 "HDP ortak aday çıkarılması fikrine açıktır ama isimleri şimdi tartışmayalım. Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı" demişti.
Şimdi de, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakını;
"Bizi sadece seçimlerde hatırlamayın, seçim gününü beklemeye gerek yok. Peşinen söyleyelim, HDP’yi ciddiye almayanlar kaybeder. Seçim sonrası için muhalefetin güven vermesi çok önemlidir. Yani seçilecek yönetim bir süre sonra kendisinden başka tüm kesimleri yok saymamalı. Gerekirse kamuoyu huzurunda ilkesel protokol imzalanmalıdır" diyerek uyardı.
Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz aylarda da Millet İttifakı'na seslenmiş ve;
"Kimse bizi iki kötü arasında tercihe zorlamaya kalkmasın. Biz buna payanda olmayız. Muhalefet, HDP ile diyalogdan kaçıyorsa ortada bir tuhaflık var demektir" demişti. 
Sonuç olarak, HDP Millet İttifakına "gelin açık açık görüşelim" diyor.
Tüm bu çağrı ve uyarılara rağmen henüz Millet İttifakından bu konuyla ilgili "çıt" çıkmıyor.
Nedeni ise Cumhur İttifakının "kara propagandasından ve parti tabanlarındaki HDP karşıtı kesinlerden çekinmeleri, hatta korkmaları.
Daha öncede yazdığım gibi liderlik, yürek işidir. Cesaret ister. 
Dilerim Millet İttifakı bir an önce -çekinmeden, korkmadan- kamuoyuna nedenlerini de açıklayarak, HDP ile görüşmeleri resmen başlatır.  Ülkeyi "tek adam" rejiminden kurtarmanın tek yolu budur. Başka yolu yok...
Hatta sadece HDP ile kalmayıp, büyük küçük demeden "Cumhurbaşkanlığı Sistemine" karşı tüm partilerle -TKP, EMEK, SOL PARTİ, DEVA, GELECEK, MEMLEKET, SAADET vb....- görüşüp, ortak bir deklarasyon yayınlayarak en geniş "GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM İTTİFAKINI" oluşturmayı başarır.
Böyle bir ittifakın yaratacağı sinerji seçimlerde rekor kırar. AKP ve ortaklarını tarihin çöplüğüne gönderir.
Bunun için de SORUMLULUK almaktan çekinmeyecek, "liderlik" gerekir.
Dilerim Millet İttifakı liderleri bu SORUMLULUĞU alabilecek yürekliliği gösterebilirler.
Ülkemiz adına aksini düşünmek dahi inanın çok ürkütücü..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları