05 Kasım 2021 - Cuma

DAHA AZ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Emine Erdoğan'ın - porsiyonları küçültün, mango dilimlerini kurutun gibi- tasarruf önerilerinden sonra, şimdi de;
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son dönemde iktidarın yaptığı doğalgaz ve elektirik zamlarından halkın daha az etkilenmesi için, "kışları daha az ısının, yazları daha az serinleyin" diyerek, -tasarruf önerilerinde- bulundu. 
Kışları evlerin bir derece daha düşük ısıtılmasının, yazları da soğutulmasının faturaya yüzde 7 etkisi olacağına dikkat çeken Dönmez, "Bunu 7'den 70'e herkesin yapması gereken, adeta bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz." dedi. 
Dedi de;
Halk bu yöntemlerle zamlardan korunacaksa, o zaman iktidar zam yaptıkça, daha az ısınalım, daha az serinleyelim, daha az aydınlanalım, daha az ulaşım aracı kullanalım, daha az okuyalım, daha az sosyalleşelim, daha az hasta olalım, daha az alışveriş yapalım, daha az yiyelim......
Sonuç olarak İktidar zam yaptıkça biz de -halk olarak- her şeyi azaltarak kullanalım. Sonunda da kullanamayacak hale gelip ölelim.
Esasında "halk" olmasa tasarruf sorunu da olmaz değil mi?
Haa bu arada kendileri, yesinler, içsinler, gezsinler, "kaçak saraylar" yapıp kışları -sıcak sıcak- yazları -serin serin- ejder meyvesi, kuşkonmaz, mango ve adını dahi bilmediğimiz yemekleri yiyerek yaşasınlar...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları