09 Haziran 2021 - Çarşamba

GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAK GEREK...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

İktidar "erki"  kaybetmemek için belirlediği "Stratejik Yol Haritası"nın 1.aşamasını adım adım uyguluyor.
İktidarda görev yapan kişiler başta olmak üzere, hakkkında "yolsuzluk ve kirli ilişkiler" iddiaları olanlar için, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasının önünü açacağına... 
İddialarda adı geçen kişilerle ilgili gereğinin yapılmasını sağlayacağına...
"Erkini" sürdürmek için HDP'nin kapatılmasını, tüm yönetim kadrolarının ve milletvekillerinin "siyasi yasaklı" olmasını planlıyor.
HDP kapatıldıktan sonra atacakları ilk adım; 
Kendilerince hazırladıkları, "Anayasa" taslağını ve -Cumhurbaşkanı Seçiminin tek tura düşmesini de içerecek olan- "Seçim Yasası"nı Referanduma sunmak olacaktır.
Referandum sonucuna göre de -"erki" kaybetmemek için- atacakları yeni adımları belirleyeceklerdir.
Referandumu kazanırlarsa;
Hemen "erken seçime" gideceklerdir. 
Kaybederlerse; 
"Seçimler 2023'de, zamanında yapılacak" diyerek, sığınmacıları seçmen yapmak gibi adımları da içeren "2. Stratejik Yol Haritası"nı devreye sokacaklardır.
Sonuç olarak, haklarındaki tüm "kirli" iddialara rağmen "erki ve olanaklarını" kaybetmemek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır. 
Başka çareleri yok...
Peki buna karşı muhalefet ne yapmalıdır? Derseniz...
Ne yapmaları gerektiğini defalarca yazdım. Tek cümle ile tekrar yazmam gerekirse, HDP kapatılmadan, HDP'nin de destekleyeceği "ORTAK-TEK" Cumhurbaşkanı adayını belirlemelidirler.
Başka çare yok...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları