21 Nisan 2021 - Çarşamba

HDP İLE SEÇİM İTTİFAKI

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaptığı açıklamada '......... İktidar tarafındaki iki parti haricindeki diğer partilerle ilişki zeminimiz sıcak. Buna HDP de dahil' demiş.
Siyasi geçmişini bildiğimiz ve asla unutmayacağımız Babacan'ı her şeye rağmen -ülkenin geleceği konusunda büyük önem içeren- bu açıklaması nedeniyle kutlamak gerekir.
Ülkenin "Cumhurbaşkanlığı Sistemi"nden kurtulup, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"e dönebilmesi için gösterilecek Cumhurbaşkanı adayının HDP seçmeni tarafından da desteklenmesi gerektiği...
Bu nedenle de kurulacak geniş Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ittifakı'nda HDP'nin de bulunması gerektiği...
gerçeğini bilmeyen yok. 
Cumhur İttifakı'nın HDP için izlediği politikanın temelinde, bu ittifakı engellemek yattığını görmemek için de kör olmak gerekir.
DEVA Partisinin bu açıklamasını  Millet İttifakı'nın bileşenlerinden CHP,
İktidarın yaptığı ve yapacağı kara propagandadan çekindiği için...
İYİ PARTİ,
Tabanından gelecek tepkiyi göze alamadığı için... 
malesef henüz yapamıyorlar.
Ancak onlar da biliyor ki, HDP'nin desteği olmadan sistemi ve iktidarı değiştirmek mümkün değil.
Dilerim Millet İttifakı da, kurulması gereken "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ittifakı"nın sadece mevcut sistemi değiştirip, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş için yapılacağını, ülkenin bu konuda başka şansı olmadığını korkmadan, çekinmeden en kısa zaman da açıklarlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları