21 Mayıs 2021 - Cuma

"İKTİDAR KURDURMAZ"

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Ülkede yaşayanların zihinlerinde "yer altı örgütü" lideri, "mafya" lideri olarak yer etmiş, ancak kendisine İçişleri Bakanlığı tarafından "koruma polisi" dahi tahsis edilmiş, meydanlarda konuşmasına izin verilmiş olan Sedat Peker, gün geldi iktidar tarafından da "Organize Suç Örgütü" lideri olarak ilan edildi.
Aranmaya başlanması ve kendisine yönelik operasyonlar düzenlenmesi üzerine Sedat Peker de, yurt dışından yayınladığı videolarla iktidara yönelik -cinayetten, uyuşturucu kaçakçılığına kadar varan- birçok  suçlamalarda bulundu.
Suç iddialarında bulunan kim olursa olsun, bu kadar ciddi suçlamalar üzerine Cumhuriyet Savcılarının "soruşturma" başlatması gerekirken, nedense hiçbir Cumhuriyet Savcısı -henüz- "soruşturma" açmadı. 
Suçlamaların merkezinde olan İçişleri Bakanı ise, iddiaların "araştırılması" için ilgili makamlara başvuruda bulundu.
Bulundu da, iddiaların "sağlıklı araştırılması" için -geçici süreli de olsa- ne "açığa" alındı, ne de kendisi "affını" istedi.
İyi de, o zaman Emniyet Teşkilatı, Jandarma Teşkilatı kendisine bağlı iken, savcılık hakkındaki iddiaların "araştırma"sını kimlerle, nasıl yapacak?
Benim bildiğim bir kişinin görevi,  "soruşturma"nın sağlıklı yapılmasına engel ise, "soruşturma"nın selameti açısından "açığa" alınması gerekir.
"Açığa" alınmazsa, o zaman herhangi bir polis memuru hakkında "soruşturma" açıldığında polis memuru neden "açığa" alınıyor diye sormak gerekmez mi?
Ayrıca bu kadar ciddi bir konuda "Meclis Araştırma Komisyonu" neden kurulmuyor? Diye de sormak gerekir. Gerekir de;
Kurulamaz. Çünkü iktidar kurulmasına izin vermez, veremez.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları