08 Eylül 2021 - Çarşamba

ERİYORLAR, ERİYORLAR DA...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


CB-AKPGB'ye ve AKP'ye seçmenin verdiği destek her geçen gün 'eriyor'. AKP'li eski bakanlar -bile- iktidar aleyhine açıklama yapıyorlar. Kamu oyu araştırmaları ve anketler de 'erimeyi' rakamlarla belgeliyor. 
İktidarlarına verilen desteğin her geçen gün 'eridiğinden', başta CB-AKPGB olmak üzere iktidar da farkında...
Peki CB-AKPGB ve iktidarda olanlar, bu 'erime' sonucunda iktidarı kaybetmeyi, erkin sağladığı maddi ve manevi olanaklardan vazgeçmeyi, ''demokrasi adına' kabul edecekler mi?
Yoksa iktidarı kaybetmemek için 'her yolu' deneyecekler mi?
Örneğin;
-Daha önce birkaç kez yazdığım gibi- yapmaya çalıştıkları anayasa değişikliği kapsamında -nasıl olsa muhalefet ilk turda tek aday çıkartamaz varsayımından hareketle- Cumhurbaşkanlığı seçimini tek tura indirme girişiminde bulunacaklar mı?
Ya da -iktidarlarını yitirmemek için- başka hangi yolları deneyecekler? Kimlerle ne tür 'pazarlıklar' yapmaya çalışacaklar?
İşte tam da burada;
"Tek Adam" rejimi olarak adlandırılan, "Cumhurbaşkanlığı Sistemine" karşı olan, "Güçlendirilmiş Parlamenter Rejim"den yana olan tüm siyasi partiler, bir araya gelip...
AKP ve destekçilerinin hangi 'yollara' başvurabileceğini tartışmalı, bunlara karşı alınması gereken önlemleri 'birlikte' belirlemeli ve gereklerini yapmalıdırlar.
Muhalefet Partileri;
-AKP ve ortakları bu denli 'erimiş'ken- seçimlerde iktidarı değiştiremezler ise, bunda -seçmen kadar- kendilerinin de 'tarihi' sorumlulukları olacağının bilinciyle hareket etmelidirler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları