12 Eylül 2021 - Pazar

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

CB-AKPGB, -Boğaziçi Üniversitesi Bileşenlerini yok sayarak- 2 0cak 2021'de üniversiteye rektör olarak atadığı Prof. Dr. Melih Bulu'yu, -üniversite bileşenlerinin 6 ay süren toplu direnişi sonucunda- görevden almak zorunda kalmıştı.
Prof. Dr. Melih Bulu görevden alındıktan sonra, üniversite bileşenleri rektörlük için kendi içlerinde yaptıkları seçimle 3 rektör adayı belirlediler ve bu süreçte CB-AKPGB tarafından rektörlüğe vekaleten atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'yi rektör olarak kabul etmediklerini açıkladılar. Hatta kendisinin adaylıktan çekilmesini bile istediler.
Gelin görün ki; 
Konuya "hayır sizin değil benim dediğim olacak, ben ne dersem o olur" mantığıyla yaklaşan CB-AKPGB, "inat edip" -istenmeyen- Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'yi rektör olarak atadı.
O gün bu gündür de, üniversite bileşenlerinin direnişleri sürüyor. Sürüyor da, CB-AKPGB'nin "inadı" yüzünden, kaybeden de üniversite oluyor.
Örneğin;
CB-AKPGB'nin "atadığı üniversite yönetimi" tarafından 5 Eylül 2021'de düzenlenen 154. mezuniyet töreni, başta mezun olan öğrenciler ve akademisyenler tarafından protesto edilmiş ve katılım olmamış.
Buna karşın 8 Eylül'de öğrencilerin, akademisyenlerin ve mezun yakınlarının da katıldığı "Alternatif Mezuniyet Töreni" düzenlenmiş.
Üniversitenin Güney Meydanında düzenlenen törene dört yüz elli mezun, yedi yüz civarında mezun yakını ve Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri katılmış.
2021 mezunlarının bölüm pankartlarını taşıdıkları yürüyüşle başlayan mezuniyet töreninde, yürüyüş sonrası mezunlar ve akademisyenler rektörlük binasına "sırtlarını dönerek", sembolik "protesto" nöbetlerini tutmuşlar. 
"Alternatif Mezuniyet Töreni"nde "atanmış yönetimin" yaz okulu ve güz dönemindeki derslerini onaylamadığı Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Feyzi Erçin... 
"Atanmış rektör" Naci İnci'nin rektör vekili iken görevine son verdiği Öğretim Görevlisi Can Candan da, mezunlara hitaben birer konuşma yapmışlar.
"Alternatif Mezuniyet Töreni"nde üzerinde "atanmış yönetimin" imzası olmayan, öğrencilerin "Direniş Diploması" olarak adlandırdıkları "diplomalar" akademisyenlerce mezunlara dağıtılmış ve tören mezunların kep atmaları ile son bulmuş.
Törenin ardından Güney Meydan’da "Aynasızlar" adlı grup bir konser vermiş.
Tüm bu yaşananlardan anlaşılıyor ki; 
Boğaziçi Üniversitesi Bileşenleri "haklı" direnişlerini sürdürmekte kararlı... 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları