19 Ağustos 2021 - Perşembe

TALİBAN...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Dünyanın "RESMİ TERÖR ÖRGÜTÜ" emperyalist ABD, Afganistan'dan çekildikten kısa bir süre sonra, TALİBAN -hiçbir direnişle- karşılaşmadan başkent KABİL'e girdi ve ülke yönetimini ele geçirdi.
Yönetimi ele geçirir geçirmez de; 
"Ülkeyi şeriat kurallarına göre yöneteceklerini" dünya kamuoyuna açıklamakla kalmadı, kadınları -kafasına kurşun sıkıp- öldürerek... kurallarını uygulamaya başladı bile.
Taliban yönetiminde -şeriat kurallarına göre- yaşamak istemeyen milyonlarca Afgan'lı da, ülkelerini terk etmek için harekete geçti.
Bir uçağa binlerce kişinin binmeye çalıştığını, uçağa binemeyenlerden bazılarının -uçak kanadına tutunarak ya da iniş takımlarına sarılarak kaçabileceğini sanıp, -ölüme gidişlerini de tüm dünya izledi.
Bu arada TALİBAN'a karşı direniş için -kadınlar da dahil- hazırlık içinde olanlar da var.
Anlaşılan o ki, Afganistan'da sular çabuk durulmayacak.
Durulmayacak da;
Talibanın yaptığı açıklama sonrası, Türkiye Dışişleri Bakanı ".....Tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz, Taliban dahil. Şu ana kadar Taliban'ın verdiği mesajları olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz'' dedi.
Daha önce de CB-AKPGB bir açıklamasında;
"......Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki benim bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir” demişti.
Başka bir açıklamasında da;
".......Taliban'ın bu görüşmeleri Türkiye’yle çok daha rahat yapması lazım. Çünkü Türkiye'nin onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Ters bir yanı olmadığı için de onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize, anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” demişti.
Peki Wikipedia'nın DÜNYA TERÖR ÖRGÜTLERİ listesinde yer alan, -listeye göre-Türkiye'nin de TERÖR ÖRGÜTÜ olarak kabul ettiği TALİBAN'la temasa geçmek, "resmi görüşme dahi yapılabileceğini" söylemek, TERÖR ÖRGÜTÜ ile ilişki kurmak olmuyor mu?
Hani;
Türkiye asla bir TERÖR ÖRGÜTÜ ile görüşmezdi...
TERÖR ÖRGÜTLERİ arasında ayrım yapmazdı...
Hatta "TERÖR ÖRGÜTLERİ arasında ayrım yapmayın" diye, dünya ülkelerine çağrı yapan CB-AKPGB değil miydi?
Ne oldu, ne değişti de...
TERÖR ÖRGÜTÜ olarak kabul ettikleri TALİBAN ile ilişki kurmaya çalışıyorlar?
Bu TERÖR ÖRGÜTÜ ile işbirliği kapsamına girmiyor mu?
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN açıklamalarını olumlu bulmak, TERÖR ÖRGÜTÜNÜ övmek, TERÖR ÖRGÜTÜ propagandasını yapmak olmuyor mu?
Diyeceksiniz ki...
Dünyanın -başının belası- BAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ emperyalist ABD ile, tüm dünya ilişki kuruyor, kimsenin çıtı çıkmıyor. Sen de gidip TALİBAN'la kurulan ilişkiyi sorguluyorsun.
Haklısınız da...
1- ABD -ne yazık ki- TERÖR ÖRGÜTLERİ listesinde değil...
2- "TERÖR ÖRGÜTLERİ ile ilişki kurmam" diyen de ben değilim.
Sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları