22 Şubat 2021 - Pazartesi

HEM DE ÇOK AĞIR...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Basında yer alan habere göre İsrail yönetimi, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra iline "yanlışlıkla" girdikten sonra tutuklanan bir vatandaşının serbest bırakılması karşılığında Suriye'ye 1.2 milyon dolarlık yeni tip koronavirüs aşısı temin etmiş.
Bunun üzerine İsrail ile Suriye arasında -Rusya'nın ara buluculuğunda- yapılan takasta, İsrail iki Suriye'li çobanı, Suriye de "yanlışlıkla" Suriye'ye girdikten sonra tutuklanan İsrail'li bir kadını serbest bırakmış.
Böylece arabulucular sayesinde ve belli pazarlıklar sonucunda anlaşılıp, takas "başarıyla" gerçekleştirilmiş.
Bu örnekten de anlaşılıyor ki, bu tür sorunlarda sonuç alıcı çözüm yollları, -filmlerde de seyrettiğimiz gibi- ya "diplomatik" kanallarla yapılan pazarlıklar, ya da sessiz sedasız gerçekleştirilen "operasyon"larmış.
Herkesin bilgisi dahilinde yapılan "harekat"larda ise sonuç hüsran oluyormuş. Sonra da yapılan harekatın "başarısızlığına" sorumlu aranıyormuş.
Demek ki, her şeyin belli kuralları olduğu gibi, bu işin de kuralları varmış. Kurallara uymazsan, ya da tek taraflı değiştirmeye kalkarsan bedeli çok ağır oluyormuş.
Hem de çok ağır...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları