29 Ocak 2021 - Cuma

SOMUT ÖNERİ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

"Demokratik Parlamenter Rejimden" yana biri olarak, bana Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı? Diye sorsalar... 
CB-AKPGB'nin Cumhurbaşkanlığına 'ilk turda' son verebilmek ve Parlamenter Sisteme dönme çalışmalarını başlatabilmek için, "ortak aday" olarak -ben- Sayın Hikmet Çetin'i önerirdim.
Neden derseniz? 
Kendisi siyasi yaşamında geldiği noktada 'partiler üstü' bir kimlik kazanmış, TBMM Başkanlığı yaptığı dönemdeki duruşuyla tarafsız davranabileceğini ispatlamış, Cumhurbaşkanlığı için yeterli birikime, hatta 'diplomaya' sahip, dürüstlüğü ile tanınan bir kişi.
Ayrıca Sayın Hikmet Çetin 'ortak aday' olarak gösterilirse, Millet İttifakı'na doğrudan katılamayacak veya katılmayacak ama Cumhurbaşkanlığı Sistemine karşı olan diğer partilerin ve seçmenlerinin desteğini de alabilecek bir siyaset adamı.
Bu arada Sayın Hikmet Çetin, yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren hatta Cumhurbaşkanlığına aday olmayı düşünen siyasilerin dahi, adaylıklarını yeniden gözden geçirmelerini sağlayacak bir isim.
Bu öneriyi yaparken, kamuoyunda 'ortak aday' olarak Sayın Mansur Yavaş'ın isminin -yoğun olarak- geçtiğini bilerek yapmaktayım.
Evet doğrudur, Sayın Mansur Yavaş da kişiliği, deneyimi ve başarılarıyla öne çıkan bir isim, ancak ülkenin siyasi yelpazesinde bulunduğu düşünülen yer nedeniyle bazı siyasi partilerin ve seçmenlerinin desteğini almakta zorlanabilir, hatta alamayabilir. Bu durum da seçimin kazanılmasını riske sokar.
Ülkenin ise -yapılacak bu seçimlerde- böyle bir riski göze alma lüksü -bence- hiç yok...
Sayın Hikmet Çetin ise siyasi yelpazede yer alan tüm partilerin ve seçmenlerinin desteğini alabilecek bir konuma sahip.
Bu nedenle de, bir an evvel Millet İttifakı'nın Sayın Hikmet Çetin ile görüşmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu arada siyasilerin 'akıllarında' Sayın Hikmet Çetin dışında da isimler olması kaçınılmaz.
Benim 'Hikmet Çetin' ismi ile konuyu gündeme getirmemin nedeni, aday olabilecek kişilerin değerlendirilip, her kesimin desteğini alacak bir adayın -daha fazla gecikilmeden- belirlenmesi ve seçim çalışmalarına başlanması için.
"Baskın seçim" olmasa dahi, ortak Cumhurbaşkanı adayının ülke çapında seçim çalışmalarına bir an evvel başlamasında -bence- yarar var. 
Her geçen gün seçime bir gün daha yaklaşıyoruz...
Tekrar görüşene dek sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları