13 Mart 2021 - Cumartesi

RİTİM TUTMUŞLAR...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Taksim'de düzenlenen, Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadınların bir kısmı "Cumhurbaşkanı'na hakaret" gerekçesiyle evleri basılarak gözaltına alınmış.
Çağdaş Hukukçular Derneği konu ile ilgili yaptığı duyuruda;

Ev baskınlarıyla gözaltına alınan kadınlara yöneltilen suçlamanın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” olduğunu, ancak kadınların ağzında maske olması sebebiyle sloganları atanların tespit edilemediğini, gözaltına alınanların sloganın ritmine göre zıplayanlar olduğunu" belirtmiş.
Kadınların gözaltındaki sorgularından sonra,18 kadından yaşı küçük olan bir kadın ayda bir imza kontrolü, 4 kadın imza ve yurt dışı çıkış yasağı, diğer kadınlar yalnızca yurt dışı çıkış yasağı tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş.
Demek ki; bundan sonra atılan sloganların ritmine göre zıplamamak gerekiyor.
Şayet zıplarsanız -slogana katılmamış dahi olsanız- sabaha karşı göz altına alınabilirsiniz.
İktidar böylece "Hukuk Reformu"nda yeni bir adım daha atmış oldu...
Bakalım daha ne adımlar göreceğiz.
Her şeye rağmen sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları