15 Haziran 2021 - Salı

PEKER CEPHESİNDE SON DURUM..

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

İktidar tarafından hayırsever iş adamı seçilen, plaketler verilen, başına bir şey gelmesin diye İçişleri Bakanlığı tarafından şahsına resmi koruma tahsis edilen...
Ancak ilişki dengeleri değişince -Gülen benzeri- aynı iktidar tarafından Organize Suç Örgütü Lideri ilan edilen Sedat Peker, bu pazar video yayınlamayınca, kamuoyunda "acaba yakalandı mı? Susturuldu mu? Öldürüldü mü?" gibi bir çok görüş ve soru dile getirildi.
Neyse ki bu soruların cevabını bizzat kendisi verdi. Hem de ne vermek...
Veyis Ateş'ten girdi, Süleyman Soylu'dan çıktı...
Akıl akmaz yeni iddialarda bulundu.
Sedat Peker'in suskunluğu sırasında bir çok arkadaşım beni de arayıp "sence neden video yayınlamadı, yakalandı mı?" diye sordular.
Ben de, "Sedat Peker'i yakalamak işlerine gelmez. Yakalayıp ülkeye getirirlerse, yargıya teslim etmek zorundalar. Yargı ne kadar 'bağımsız' olursa olsun, Peker'in mahkemede söyleyeceklerini, araştırmak, iddiaların muhataplarını ifadeye çağırmakla yükümlü...
Bu durumda iddialarda ismi geçen herkes ifade vermek zorunda kalır. 
Bu nedenle de yakalayıp ülkeye getirmek ve yargıya teslim etmek işlerine gelmez.
Ayrıca bırakın öldürmeyi, Peker kendi bile ölse, -bu saatten sonra- iddiaları yüzünden öldürüldüğü düşünülür ve iddialarının doğruluğuna herkes inanır.
Bu nedenle tam tersine ölmemesi için dua etmek zorundalar.
Tek çözümleri vardı, o da anlaşarak susturmaktı. Ancak bu saatten sonra bu da mümkün değil.
Sonuç olarak açmazdalar.. Devekuşu misali kafalarını kuma sokmak ve yargının bu konuda "tarafsız" olarak harekete geçmesini engellemeye çalışmaktan öte -bugün itibarı ile- yapabilecekleri başka bir şey yok" dedim.
İleri de ne mi olur? Onu bilemem. Ne olacağı, iddiaların araştırılıp araştırılmayacağı, yargının gereğine yapıp yapamayacağı  tümü ile halkın tercihine bağlı...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları