09 Mayıs 2021 - Pazar

SUÇMUŞ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun türbeye girerken ellerini arkadan bağladığı gerekçesiyle CİMER'e yapılan şikayetle ilgili olarak, "Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bana göre "suç"tur. Böyle bir görüntü olamaz ama ben buna soruşturma izni vermem" demiş.
İnanın ben hiçbir şey anlamadım.
Öncelikle, türbede ellerin nerede tutulacağına, ellerin arkada bağlanmasının "suç" olduğuna dair her hangi bir kanun, kararname, yönetmelik var mı?
Benim bildiğim kadarıyla yok.
Peki yasalarda yönetmeliklerde olmayan, uyulmadığı taktirde yaptırımı belirlenmemiş bir duruş nasıl "suç" olur?
Hadi diyelim ki, biz yanlış biliyoruz. Bakanın dediği gibi bir yerlerde karşılığı yazıyor, Bakan da ona dayanarak "suç" diyor.
Peki o zaman da gereğini yapması gerekmez mi? Kendisinin "suç" olarak tanımladığı bir duruş hakkında "ama ben buna soruşturma izni vermem" demeye yasal olarak hakkı var mı? 
Şayet ortada bir "suç" varsa, soruşturma izni vermeyerek, "suç"u örtbas etmiş, böylece de "suç"a ortak olmuş olmuyor mu?
Sanırım hiçbir yerde "suç" olarak tanımı yapılmamış, doğal olarak da cezası da belirlenmemiş bir duruş için İçişleri Bakanı -yargısız infaz yapıp- "suç" diyor, ama aynı Bakan "soruşturmaya da izin vermem" diyor.
Sanırım "hukuk devleti"nin de, "suç"un da, "yargı"nın da, "yetki"nin de tanımı değişti benim haberim yok.
Sizin var mı? Sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları