22 Eylül 2021 - Çarşamba

CİNSEL TACİZ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Prof. Celal Şengör bir kız öğrencisine yaptığı 'cinsel tacizi' ".... beni o kadar kızdırdı ki, ...... eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak baban bunu yaptı mı dedim. 'Bana babam bile bunu yapmadı' dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı" diyerek bizzat kendisi anlattı.
Anlatırken işin içine 'babalık' rolünü katmaya çalışmış olsa da, bunu yapan kişi kim olursa olsun, ünvanı, makamı ne olursa olsun... Bu hareket kesinlikle 'cinsel taciz' dir.
Bizim çocukluğumuzda ve gençliğinizde, gerek ebeveynlerimiz tarafından, gerekse öğretmenlerimiz tarafından 'dayak' bir terbiye yöntemi olarak kabul edilirdi. Ben de ilkokulda, orta okulda hatta lisede bile öğretmenlerimden 'tokat' ve 'dayak' yedim. Hatta orta okulda bir öğretmenim beni dövdükten sonra -babama söylerse bir de babamdan dayak yiyeceğimi çok iyi bildiğim için- kendisine "hocam lütfen babama söylemeyin" dediğimi çok iyi hatırlıyorum. 
Tamam da...
Celal Şengör'ün bizzat kendisinin anlattığı 'cinsel tacizi' bu kapsamda görmek kesinlikle mümkün değildir.
Örneğin kendisine sormak isterim. 
Kendisini kızdıran öğrencisi erkek olsaydı, pantolununu indirdip, kıçına vurup, "baban sana bunu yaptı mı... eksik kalmış şimdi tamamlandı" diyebilir miydi?
Bir kız öğrencinin -eteğini kaldırıp, kalçasına tokat atmak ne demek?
Bu bir 'cinsel tacizdir' ve asla kabul edilemez.
Öğrencisi şikayetçi olmasa dahi, Celal Şengör hakkında kamu davası açılmalı ve üniversite ile ilişiği kesilmelidir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları