17 Temmuz 2021 - Cumartesi

HERKESE NASİP OLMAZ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Ülkemizdeki yargı anlayışına "hayranım". Bu kadar esnek, bu kadar kıvrak, bu kadar değişken bir yargıyı her yerde bulamazsınız.
Tek düze yargı sistemleri kimbilir ne kadar sıkıcıdır. Düşünsenize herkese eşit davranan bir yargı sistemi olsa, herkes işlediği suçun cezasının ne olacağını bilse, işin hiç heyecanı kalmaz. 
Halbuki her an değişebilen, her an her türlü karar alınabilen bir yargı sistemi ne kadar heyecan verici...
Örneğin Ankara Cumhuriyet Savcılarından biri, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için kullandığı “çapsız” ifadesini bir sürü gerekçeler sıralayıp “eleştiri” kabul etmiş ve “kovuşturmaya gerek yok” kararı vermiş.
Aynı savcı, AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye sosyal medya hesabından “çapsız” diyen bir yurttaşın sözlerini ise ‘’hakaret’’ sayarak yargılanmasını istemiş.
Örnekte de gördüğünüz gibi ülkemizdeki yargının ne zaman ne yapacağı hiç belli olmaz.
Böyle kıvrak, değişken, alacağı kararlar asla tahmin edilemeyen yargıyı her yerde bulamayız.
Kıymetini bilmemiz gerek.
Değil mi?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları