18 Nisan 2021 - Pazar

"ACIMA" HAKKI VAR MI?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

İçişleri Bakanı Türkiye’de ikameti olan yabancı uyruklu kişilerin, salgın nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarını, pasaport göstererek ihlal etmelerine tepkisini "Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi, pasaportuyla bu işi istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim hemen. Elimde böyle bir yetki var, ACIMAM” diyerek göstermiş.
İyi de...
Bu ülke hukuk devleti ise, yasalar ve yönetmelikler ne diyorsa, yöneticilerin onlara uyması, yasaların ve yönetmeliklerin gereğini yapması gerekmez mi? 
Bir bakanın ya da bir yöneticinin herhangi bir uygulama konusunda "ACIMAK" ya da "ACIMAMAK" gibi bir yetkisi olabilir mi?
Yöneticilerin kendilerine verilen yetkileri hangi hallerde nasıl kullanması gerektiği, yasa ve yönetmeliklerde yazmıyor mu?
İkamet iznini iptal etmek, İçişleri Bakanının "ACIMASINA" ya da "ACIMAMASINA" mı bağlı?

Ayrıca salgın önlemleri hiçe sayılarak yapılan "lebaleb" parti kongreleri için neden bir şey söylenmiyor?
Salgın nedeniyle vatandaşın cenaze törenine 30 kişi sınırlaması koyan yöneticiler, tıklım tıklım dolu cenaze törenleri düzenlediğinde neden kimsenin sesi çıkmıyor?
Kısıtlamalara herkesin uymasını sağlamak kimin görevi?
Yöneticilerin, siyasilerin topluma örnek olması gerekmez mi?
Tabi ki gerekir, gerekir de... "de"si var.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları