02 Kasım 2021 - Salı

BASINA ENGELLEME

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen töreni izlemek isteyen Fox TV, Cumhuriyet ve Anka Haber Ajansı muhabirlerine "akreditasyon" adı altında "yasak" getirilerek, töreni izlemeleri engellenmiş.
Böylece bazı gazetecilerin Başbakanlığa girişinin engellenmesiyle başlatılan, daha sonra bakanlık toplantılarında, orman yangınlarında, cami avlularında, mezarlıklarda uygulanan "haber alma özgürlüğüne müdahale" süreci, sonunda resmi bayram törenlerine de taşınarak yeni bir boyuta ulaşmış oldu. 
İletişim Başkanlığı’nın "akreditasyon" adı altında yaptığı bu "engelleme"den, CB-AKPGB'nin haberi olmaması -tabi ki- mümkün değildir. 
Bu nedenle iktidarın ülkemizin "ortak değeri" olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bile, gazeteciler arasında "ayrım" yapması, "basın özgürlüğüne" müdahalesi, "demokrasi" adına kabul edilemez bir davranış olup, "anayasa" da aykırı bir uygulamadır. 
Bu arada iktidar;
Bu tür "yasaklamaların" bugüne kadar hiçbir iktidara yarar sağlamadığının...
Bu tür "engellemelerle" hiçbir yere varılamayacağının...
Farkında değilse, gerçekten çok yazık.
Ayrıca AİHM kararlarının uygulanması için açıklama yapan 10 ülke büyükelçisinin Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen "tebrik törenine" çağrılmamalarının "gerekçeleri" de kamuoyu ile paylaşılmalıdır.
Hani "özür" dilemişler ve de "özürleri" kabul edilmişti...
Yoksa CB-AKPGB kendilerine hala küs mü?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları