23 Ekim 2021 - Cumartesi

KAVALA...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


AHİM'in "hak ihlali" nedeniyle serbest bırakılması gerektiğine karar verdiği halde, 1451 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala için Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçileri, yani bu ülkelerin ülkemizdeki "resmi" temsilcileri;
Osman Kavala hakkında devam eden davanın, "Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürdüğünü" ileri sürerek, "AHİM  kararlarına uyulmasını ve Kavala'nın serbest bırakılmasını" talep eden bir çağrıda bulundular.
Yapılan çağrıya iktidardan çok ciddi ve sert tepkiler geldi. Büyükelçiler Dışişleri Bakanlığına çağrılıp uyarıldı. 
CB-AKPGB da, hem bu açıklamaya hem de AİHM'in aldığı karara sert tepki göstererek;
"Bakın şimdi AİHM bir karar almış. Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye'yi adeta burada mahkum etmek istiyorlar. 10 tane büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz." dedi.
Yani on ülkenin büyükelçisinin sınırdışı edilebileceğini bile ima etti.
Peki... Büyükelçilerin yaptığı ve de diplomaside bugüne kadar benzeri olmayan böyle bir çağrı;
Gerçekten "haddini aşan", Türkiye'nin içişlerine karışmaya yönelik bir çağrı mı? Yoksa imzaladığımız uluslararası sözleşmeler gereği, -zamanında CB-AKPGB'nın hem de üç kez başvurduğu- uymakla zorunlu olduğumuz AHİM kararlarının gereğinin yapılması için, "haklı" bir çağrı mı?
Ayrıca CB-AKPGB ve Bakanlar "demokrasi ve hukuk adına" başka ülkelerde yaşananlar için açıklamalar yapıp çağrılar da bulunmuyorlar mı?
Bu arada aynı hukuki mağduriyeti Selahattin Demirtaş'ın da yaşadığını hatırlatmak da yarar var. Yakında Selahattin Demirtaş için de, benzer bir çağrı gelirse "burası hukuk devletidir" diyen, sonra da "hukuk" adına, kadınların "kafasını keserek katledenlerle" resmi görüşmeler yapanlar hiç şaşırmasın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları