26 Ağustos 2021 - Perşembe

HİÇ YAKIŞMAMIŞ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

'Cumhuriyet Kadınları Derneği' Genel Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Prof. Dr. Tülin Oygür'ün yaptığı yazılı açıklamada;
Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'a destek vererek, "....... Bağımsız Afganistan'ı tanıyoruz ve selamlıyoruz" denmiş.
Açıklamada ayrıca;
“..... Bazı kadın örgütlerinin bir araya gelerek savurdukları Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz” sloganına karşı “Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz, Bağımsız Afganistan’ı tanımayanı da tanımıyoruz” demişler.
Taliban'ın ülkeyi 'ABD işgalinden kurtardığını' iddia ettikleri açıklamalarında, -Taliban'ın ülkeyi 'şeriat kurallarına' göre yönetmesinin önemli olmadığını, önemli olanın Afganistan'ın 'bağımsız'lığına kavuşmuş olması olduğunu vurgulayarak, " 'bağımsızlık' gerçek uygarlığa giden yoldur" vurgusu yapmışlar.
Bu açıklama sonrasındaysa dernekten istifalar başlamış.
Açıklamada belirtilen, " 'bağımsızlık' gerçek uygarlığa giden yoldur" tespitine katılmamak mümkün değil. Değil de...
Acaba Afganistan gerçekten 'bağımsızlığına' kavuştu mu?
Yoksa ABD ile anlaşan Taliban'a iktidar teslim mi edildi? 
Bence 'Dernek Yöneticileri' bildirilerini, konuyu yeterince araştırmadan kaleme almışlar.
Halbuki... Sadece Taliban'ın önde gelen isimlerinin 'özgeçmişlerini', ABD ile ilişkilerini inceleselerdi... Afganistan'ın hala ABD denetiminde olduğunu,
Şeriatçı Taliban'ın ülkeyi 'bağımsızlığına' kavuşturmadığını, tam tersine ABD emperyalizmine hizmet etmek için, ABD tarafından iktidara gelmesine müsaade edildiğini görürlerdi.
Ayrıca her ne nedenle olursa olsun, bir 'kadın örgütünün', özellikle isminde 'CUMHURİYET' olan bir 'kadın örgütünün' 'şeriat düzenini' savunan bir örgütü ve o örgüt tarafından yönetilen bir ülkeyi 'tanımasını' anlamak mümkün değil.
'Cumhuriyet Kadını' her ne koşulda olursa olsun, hangi ülkede olursa olsun 'şeriat düzenini' savunan bir iktidarı tanımamalı...
Sizce ülkesini 'Şeriat düzenini' ile yöneteceğini açıklayan bir örgütü 'tanımayı' haklı kılacak bir neden olabilir mi? 
Bence olamaz.
Bu nedenle, ben bu açıklamayı 'CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİNE' hiç yakıştırmadım.
Yazık, çok yazık.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları