02 Eylül 2021 - Perşembe

YEME BİZİ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

CB-AKPGB "Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı" (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'nde yaptığı konuşmada neler dedi neler...
".........Bölgemizde bir taşı bile yerinden oynatmak isteyen önce Türkiye'nin rızasını arayacak" dedi...
"....... AKINCI TİHA'nın üretimiyle birlikte Türkiye artık bu teknolojide devler liginde" dedi.
"Taarruzi İnsansız Hava Aracımız AKINCI ile birlikte, Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur" dedi. 
"Türkiye'nin yeni hedefinin ise, uçak gemilerine inip kalkabilen SİHA'lar geliştirmek olduğunu" söyledi...
Yaptığımız helikopterleri tankları anlattı...
Savunma sanayimizdeki gelişmeleri -uzun uzun anlatıp- övgüler sıraladı. Başta "Bayraktar Ailesi" olmak üzere, emeği geçen herkese kendisi, ailesi ve "milleti" adına teşekkür etti.
İnanın "övgülerini" dinlerken, ayaklarım yerden kesildi ve savunma sanayimizin ABD'nin ve RUSYA'nın seviyesine geldiğini sandım.
Sandım da...
"Yüzde 20'lerde yerlilik oranına sahip savunma sanayini, bu kadar kısa sürede yüzde 80 yerliliğe yaklaştırmak Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarındandır" dediğini duyunca kendime geldim ve yüzde 20'lik kısmı ithal edemezsek, "hiçbir şey yapamayacağımız" gerçeğini anladım.
Bir anda ayaklarım yere bastı ve kendi kendime, "yüzde 100'nü yapabildiğin zaman bu söylediklerini söylemeye hakkı olur, hala dışa bağımlıyız, yeme bizi" dedim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları