01 Mart 2021 - Pazartesi

YANDI GÜLÜM KETEN HELVA...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

(Bu yazımı sizlerle paylaşmak için 2 Şubat'ta yazmıştım.
Ancak araya giren acil olaylardan ötürü bir türlü sizlerle paylaşamadım. "Nasıl olsa Şubat ayı bitene kadar paylaşırım" diye düşünmüştüm ama Şubat da bitti. ÖİV'ye daha fazla ayıp olmasın değil mi?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranı yüzde 7,5'ten yüzde 10'a çıkarıldı. 
ÖİV'nin tarihçesine bakarsak, bu vergi 1999 Marmara Depreminden sonra depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak, deprem bölgesinde ekonomiyi canlandırmak,  altyapıyı tamir etmek için "geçici" olarak çıkartılan bir vergi iken, depremin üzerinden 4 yıl geçtikten sonra, 2003 yılında, millet "deprem için toplanan paralar nereye gidiyor" diye söylenmeye başlayınca, AKP hükümeti eleştirileri sonlandırmak için verginin ismini ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ olarak değiştirdi, üstüne üstlük bir de "kalıcı" hale getirdi. Böylece ödediğimiz vergiler yetmezmiş gibi listeye bir vergi daha eklemiş oldu. 
Biz de o gün bu gündür adımıza düzenlenen faturalar aracılığıyla ÖİV'yi ödüyoruz.
AKP iktidarı -kendi icadı olan- bu vergiyi -öğrencilerin eğitime internet vasıtasıyla ulaşmak zorunda olduğu, evlerine kapatılmış insanların cep telefonuna en çok ihtiyaç duyduğu- salgın koşullarında kaldırılması gerekirken, CB-AKPGB'nin imzasıyla oranı yüzde 7,5 dan yüzde 10'a çıkartıldı. 
Peki şayet bir iktidar, salgın koşullarında vatandaşına yardımcı olup yükünü azaltacağına, "kendisinin uydurduğu" bir vergiye zam yapıp, vatandaşın yükünü daha da arttırıyorsa, bu neyin göstergesidir?
EKONOMİK İFLASIN göstergesi değil midir?
Hani 2021 yılı REFORMLAR YILI olacaktı? 
Bir de hiç utanmadan, sanki iktidara yeni gelmişler gibi, iktidarlarının 19.yılını "EKONOMİ ve HUKUK REFORMU YILI" ilan ettiler. 
REFORMLAR yılının ilk ayında yaptıkları "REFORMLARA" bakılırsa, "yandı gülüm keten helva"
Tekrar görüşene dek sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları