09 Temmuz 2021 - Cuma

FAKİR...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Hatırlarsanız, CB-AKPGB FETÖ elebaşısı Gülen'i kastederek, "Amerika teröristi vermiyor, bahaneler uyduruyor. O zaman bu 'fakir' bu görevde olduğu sürece onlar da teröristini alamaz" demişti. 
Çok kısa bir süre sonra da, CB-AKPGB tarafından "terörist" olduğu söylenen "papaz" Amerika'ya gitmek üzere yola çıkmıştı. 
Kendini "fakir" olarak nitelendiren CB-AKPGB'den de "çıt" bile çıkmamıştı.
Şimdi de "fakir"in yaptırdığı yazlık sarayın fotoğrafları basınla paylaşıldı.
Fotoğraflara bakınca, ben de acaba "fakir"in anlamımı değişti, yoksa ben mi yanlış biliyorum diye düşünerek TDK'na baktım.
"Fakir"in anlamı için aynen şöyle yazıyor. 
-Geçimine yetecek ölçüde bir geliri olmayan, güçlükle geçinen, yoksul, acınacak durumdaki, zavallı...
İyi de o zaman, kışlarını kışlık sarayında, yazlarını yazlık sarayında geçiren, ismini dahi söyleyemediğim hatta bilmediğim yemekleri yiyen, namaza bile -bitmek bilmeyen- taşıt konvoyu ile giden, seyahatlerinde özel uçak kullanan, ay da 88.000TL. maaş alan, örtülü ödenekten istediği kadar para harcama yetkisi olan biri nasıl "fakir" oluyor?
Ben anlamadım.
"İtibardan tasarruf olmaz"  diyerek sürdürdüğü bu şaşalı yaşama rağmen, acaba kendisini neden "fakir" hissediyor?
Belki de, dediğinin arkasında duramadığı için, bir dediği diğerini tutmadığı için, dün hakkında demediğini bırakmayanlarla bugün beraber olduğu için, bugün kötülediklerine yarın "sayın" demek zorunda kaldığı için, en hassas olduğunu söylediği konuda, "hamdolsun gündeme gelmedi" demek zorunda kaldığı için, kendisini "fakir" hissediyordur.
Şayet bu nedenlerden ötürü kendini "fakir" olarak tanımlamışsa, o zaman bu konuda, kimsenin kendisini eleştirmeye hakkı yok.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları