08 Ağustos 2021 - Pazar

GEREKLERİ "ACİLEN" YAPILMALIDIR.

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

"Demokrasi"lerde bireylerin -kendi dünya görüşü doğrultusunda bir partiye üye olması ya da desteklemesi en doğal haklarıdır.
Bireyler tabi ki, üyesi olduğu ve desteklediği partinin iktidara gelmesini, başarılı olmasını  iktidarda ise de iktidarını sürdürmesini ister.
Bu nedenle de partiler arası mücadele ve rekabet gayet doğal olup, bunun parti üyelerine ve destekçilerine yansıması da kaçınılmazdır.
Ancak bu mücadele ve rekabet yasal, insani ve siyasi ahlak sınırları içinde yapılmalıdır. 
Şayet bu sınırları aşanlar olursa, iktidarın -aşan kişi kim olursa olsun- gerekli yasal işlemleri başlatması gerekir. Aksi takdirde ülke iktidarın da önleyemeyeceği "kaos"lara sürüklenebilir.
Diyeceksiniz ki gene ne oldu da, bunları yazmak gereksinimi duydun? Neler olmadı ki...
Valilik personeliyken Akçakale Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Navi Çokan, "CHP gibi bir lanet parti yeryüzünde var mıdır? Bunları asmak şart" diye açıklama yaptı.
Kendisi -yasal, insani ve siyasi ahlak sınırlarını aşıp- böylesine nefret dolu, hedef gösteren bir  açıklama yaptı da...
Esas konu, böyle bir açıklama yapma cesaretini kimden aldığı ve iktidar tarafından hakkında ne gibi bir işlem yapıldığı ya da yapılacağı?
Ayrıca Milas'ta yangın nedeniyle bazı kişiler yol kesip kimlik kontrolü yapma hakkını kendilerinde buldular.
Peki bunu yapma hakkı ve cüretini kendilerinde nasıl buldular?  
Bu eylemin gerçekleşmesi aynı zamanda güvenlik ve asayiş zafiyetinin de bir göstergesi değil mi?
Bu nedenle de sadece bu "haddini bilmez" kişiler hakkında  soruşturma başlatılması yeterli olmamalıdır.
Yaşanan güvenlik ve asayiş zafiyetinden dolayı İçişleri Bakanlığı yetkilileri hakkında da soruşturma açılması gerekir.
Aksi taktirde bu tür açıklamalar ve eylemler, bundan sonrası için örnek teşkil edip, ülkede hiç istenmeyen olayların yaşanmasına neden olabilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları