03 Aralık 2021 - Cuma

ENGELLEMELER BAŞLADI

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


CHPGB'nı -Türk Lirasının "tarihi" değer kaybına ve artan hayat pahalılığına tepki göstererek- iktidarı eleştirmiş ve "Anayasamızın bize tanıdığı hakları kullanıp, milletimizin sesini dinlemek üzere, ‘Haydi Meydana’ diyorum.” diyerek, birçok ilde miting yapacağını açıklamıştı.
İlk mitingini Mersin’de yapmak üzere hazırlıklarına başlayan CHP, miting izni için Mersin Valilik Makamına başvuruda bulundu. Ancak -Mersin Cumhuriyet meydanında 4 Aralık Cumartesi günü yapılması planlanan mitinge- Valilik izin vermedi ve miting için başka bir alanı gösterdi.
Bunun üzerine CHPGB "Mitingimizi yapacağız. Vali de görecek, Erdoğan da görecek" dedi. 
CHPGB'nın bu sözlerine tepki gösteren İÇİŞB S.S. "Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir" deyince,  CHP tarafından kendisine, "2021 Eylül'ünde Mersin Cumhuriyet Meydanında miting yapan CB-AKPGB hatırlatıldı.
İÇİŞB S.S. bu "hatırlatma" üzerine; Hatırladı mı, hatırlamadı mı, yutkundu mu, yutkunmadı mı? Bir bilgimiz yok ama;
Ana Muhalefet Partisinin yapacağı ilk miting dahi, -iktidar tarafından çıkartılan- bu tür engellemelere maruz kalıyorsa, diğer muhalefet partilerinin seçim kampanyalarında karşılaşacakları engellemeleri tahmin etmek zor değil...
"Lafa gelince akp iktidarından daha 'demokrat'ı yok ama icraata bakılınca fos"
Eskiler boşuna "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" dememişler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları