13 Temmuz 2021 - Salı

"TÜRKÜ"LERE DE YASAK...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

"Halkın duygularını yansıtan" diye tanımlanan "türkü"lerden bile rahatsız olan RTÜK, Halk TV'de -müzisyenlere destek için düzenlenen gecede- söylenen Cemo adlı "türkü" nedeniyle, Halk TV'ye 3 idari para, 3 kez de program durdurma cezası vermiş. 
Savunusu ise, "yargılanan türkü"nün söylenmiş olması...
CHP milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da Cemo adlı "türkü" nedeniyle verilen cezalara tepkisini, TBMM kürsüsünde Dadaloğlu'nun bir "türkü"sünü söyleyerek göstermiş.
Ayrıca da "yargılanan" Cemo adlı "türkü" nedeniyle verilen cezayı, "Bu utanç da size yeter. Artık türküleri, artık şiirleri, artık sanatı rahat bırakın" diyerek protesto etmiş.
Hatırlarsanız iktidar 2021 yılını reformlar yılı ilan etmişti.
Bir "türkü" için verdikleri bu cezalarla -sanırım- reformlarına bir yenisini daha ilave etmiş oldular.
"Türkü"leri dahi "yargılayan", söylenmesine dahi tahammül edemeyen bir iktidarın düşünce özgürlüğünden, basın özgürlüğünden, demokrasiden, insan haklarından yana olması mümkün mü? 
Kürsülerde konuşurken "mangalda kül bırakmayan" iktidar yanlıları, şayet "türkü"lerden dahi rahatsız olup, onları "yargılamaya" başlamışsa, "yargılanıyor" diye söyleyenlere ceza yağdırıyorsa "ateş bacayı sarmış" demektir.
Eee eskiler boşuna "korku dağları bekler" dememişler. Gerçi korkmakta da haklılar. Ülkeye yaşattıkları bunca rezillikten sonra kim olsa -erki ve erkin sağladığı olanakları kaybedeceğim diye- korkar.
Gel gör ki;  eskiler bir de "korkunun ecele faydası yok" demişler.
Sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları