09 Ocak 2021 - Cumartesi

BİZDEN ÖĞRENECEKLERİ ÇOK ŞEY VAR...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Bugüne kadar her sorununu "demokrasi ve hukuk kuralları" kapsamında çözmüş ve çözmeye devam eden bir ülke olarak, ırkçlığın en yüksek düzeyde yaşandığı, sömürünün ve darbe ihracının merkezi ABD'de yaşanan "lokal sivil ayaklanma" için duyduğumuz endişeyi yetkili kişilerin mesajlarıyla kendilerine iletmişiz.
Ayrıca gönderilen mesajlarda -bizde olduğu gibi- her şeyin "demokrasi ve hukuk kuralları" içinde çözülebileceğine inandığımızı da özellikle belirtmişiz.
Eminim ilk defa -erkin nimetlerinden vazgeçmek istemeyen- bir başkanın başlattığı ve sadece dört saat süren, "lokal sivil ayaklanma" ile tanışan ABD, bu konudaki tecrübelerimizden yararlanmak isteyecektir.
Şaka değil, ABD güdümünde yapılan 1960 askeri darbesinde bir başbakanı ve iki bakanı asan, gene ABD güdümünde verilen 1971 askeri muhtırasında ve 1980 faşist askeri darbesinde gençlerini acımasızca katleden, iki genç neslini yitiren, post modern darbe ile hükümet değiştiren, son olarak da erk ortaklarının birbirine düşmesi ile gene ABD güdümünde 2016 'başarısız' darbe girişimini yaşayan, halkı meydanlarda toplanmaya davet eden ve sorunlarını her zaman "demokrasi ve hukuk kuralları" ile çözen bir ülke olarak, ABD'nin bizden öğreneceği çok şey var... Tekrar görüşene dek sevgiyle kalın... 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları