15 Nisan 2021 - Perşembe

YARGISIZ İNFAZ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

104 Emekli Amiral'in imzaladığı "bilgilendirme" bildirisi nedeniyle gözaltına alınan ve ifadeye çağrılan emekli amiraller mahkeme tarafından serbest bırakıldı, bırakıldı da...
15 Temmuz sürecinde, kendi seçtiği emir subayı ve özel kalemi Fetö'cu olan, gırtlağına yapışılıp derdest edilen eski Genel Kurmay Başkanı yeni Milli Savunma Bakanının talimatıyla bildiride imzası olan 104 emekli amiralin Askeri Tesislere ve Ordu Evlerine girmeleri yasaklandı.
Bu nedenle de, İstanbul dışından Ankara'ya getirilmiş olan ve eşi Ordu Evinde gözaltı sürecinin sonucunu bekleyen bir emekli amiral, serbest bırakıldıktan sonra geldiği Ordu Evine alınmadı.
"Eşim ve eşyalarım içeride" diyen emekli amirale, sadece eşyalarını alıp, eşi ile birlikte Ordu Evi'ni terk etmesi için -kısa süreli- girme izin verildi.
Ayrıca Deniz Kuvvet Komutanlığı yapmış üç emekli amirale, kaldıkları "korumalı lojmanları" boşaltmaları için tebligat yapılmış.
İçişleri Bakanlığı tarafından da, korumalarının "çağrılı korumaya" çevrildiği kendilerine yazılı olarak bildirilmiş.
Peki..... 
Emekli Amirallerin "Bilgilendirme Bildirisi" için yaptığı açıklamada "Silahlı Kuvvetler mensuplarının moralinden" bahseden Milli Savunma Bakanı, Deniz Kuvvetleri personelinin birbirine bağlılığının farkında değil mi? Aldığı bu kararların Deniz Kuvvetleri Personeli üzerinde yapacağı -olumsuz- etkiyi hiç düşünmedi mi?
Bu arada Kuvvet Komutanlığı yapmış kişilere "korumalı lojman" verilmesinin nedeni de çok açıktır. "Can güvenlikleri..."
Peki... 
Bu haklarının kaldırılması sonucunda "istenmeyen şeyler" yaşanırsa bunun sorumlusu kim olacak?
Bütün bunlar kimi ya da kimleri "memnun" etmek için yapılmakta?
Ayrıca tüm bu yapılanlar YARGISIZ İNFAZ değil de nedir?
Yazık çok yazık...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları