30 Mayıs 2021 - Pazar

LİDERLİK İÇİN "YÜREK" GEREKİR...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

19 yılı aşkın bir süredir iktidarda olan AKP, iktidar ortağı MHP ile birlikte her geçen gün daha da yıpranıyor. 
Hatta son günlerde iktidara yönelik "suç" iddiaları yüzünden çok zor günler yaşıyor. Sanırım önümüzdeki günlerde daha da zorlanacak...
Zorlanacak da, her şeye rağmen muhalefetin yapılacak ilk seçimleri kazanıp, "TEK ADAM" rejimine son vermesi ve ülkenin "DEMOKRASİ" yolunda önünü açabilmesi için, "Millet İttifakı"nın HDP'nin desteğine ihtiyacı olduğunu da sanırım ülkede bilmeyen yok.
Hatta bu yüzden "Cumhur İttifakı" HDP hakkında "kara propaganda"sını her geçen gün arttırmakla kalmıyor, HDP'nin kapatılmasını dahi planlıyor.
Peki "Millet İttifakı"nın ittifak çağrısı yapmaktan çekinmesinin nedenlerinde, HDP'nin de hatalarının payı yok mu? Tabi ki var...
Örneğin Selahattin Demirtaş'ın "Türkiye Partisi olacağız" söylemi üzerine, seçmenin HDP'ye tanıdığı krediyi, partinin "doğru" kullanamadığı da bir gerçek.
Buna rağmen hala yüzde 10'nun üzerinde bir seçmen kitlesine sahip olduğu ve mevcut "TEK ADAM" rejimine de karşı olduğu ayrı bir gerçek.
Bu durumda "Millet İttifakı"nı oluşturan parti liderlerinin, "ideolojik-politik" farklılıklarını bir kenara bırakarak --en azından- "TEK ADAM" rejimine son verip, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme" dönülebilmek ve "DEMOKRASİ" yolunda ilk adımı atabilmek için -iktidarın tüm kara propagandalarına, engelleme girişimlerine rağmen- HDP ile ortak Cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda "Seçim İttifakı" yapması gerektiğini, parti kadrolarına ve seçmenlerine anlatmaları gerekmez mi? Gerekir.
Ama bugünün koşullarında bunu anlatmak için de YÜREK gerekir. LİDERLİK gerekir.
Gelin görün ki, yerel seçimler sonrası, -en azından- İstanbul'u HDP'nin açık desteği ile kazanan CHP lideri, HDP'ye kuru bir "teşekkür" dahi etmeye "cesaret" edememiş iken, şimdi açık açık "Cumhurbaşkanı adaylığı için seçim İttifakı yapmalıyız" demesini beklemek, sanırım gerçekçi bir bekleyiş olmaz.
CHP'nin yapamadığını İYİP'den beklemek ise "hayalcilik" olur.
Dediğim gibi;
LİDERLİK İÇİN YÜREK GEREKİR.
"Millet İttifakı" bileşenleri, dilerim ülkenin önünü açmak için gerekli olan bu "LİDERLİK" isteyen adımı atabilirler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları