07 Ağustos 2021 - Cumartesi

TERMİK SANTRAL...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

"Temmuz ayında ülke ekonomisinin şahlanacağını, bazı ülkelerin kıskançlıktan çatlayacağını" söyleyen ve 'ekonomi' konusundaki öngörüleri 'fos' çıkan İçişleri Bakanı, şimdi de yanan 'termik santral' ile ilgili bir açıklama yaptı.
Açıklamasında özetle, "yanan 'termik santral'de yapılan tetkikte herhangi bir 'radyoaktif' sızıntı tespit edilmemiştir." dedi.
Açıklamayı okuyunca geçirdiğim kısa bir şaşkınlık sonrası, -'termik santral'lerde zaten 'radyoaktif sızıntı' olmaması lazım. Acaba yanlış mı biliyorum- diyerek tekrar araştırdım.
Şaka değil 'koskoca' Bakan söylemiş, nasıl araştırmam değil mi?
Araştırmalarım sonucunda;
Termik Santrallerde enerji üretmek için "nükleer enerji" kullanılmadığını, fosil yakıtlardan elde edilen enerjilerin kullanıldığını, bu nedenle de bir yangına maruz kalsa dahi 'termik santral'lerde -endişe ve korku yaşanmasına neden olabilecek- 'radyoaktif sızıntı' olasılığının bulunmadığını, sadece 'termik santral'in çalışmalarına zorunlu olarak ara vereceğinden dolayı, elektrik üretiminde sorun yaşanacağını, bu nedenle de elektrik ihtiyacını santralden karşılayan bölgelerde elektrik kesintileri yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu" bir kez daha teyit etmiş oldum.
Bu nedenle de Bakan rahat olsun, yanan 'termik santral' olduğu için zaten 'radyoaktif sızıntı' ihtimali yoktu. 
Bu arada Bakan keşke -biraz da- kendi sorumluluk alanında yaşanan 'olumsuzluklarla' ilgili bilgi verse "ne iyi olur" değil mi?
Örneğin;
* Hizmet pasaportları (gri pasaport) ile yurt dışına kaçanlar, kaçıranlar ve de bilerek ya da bilmeyerek suça ortak olanlar hakkında neler yapıldı?
* Yangın bölgesinde Halk TV yayınına yapılan saldırı neden engellenmedi, yayıncıların güvenlikleri neden alınmamıştı?
* Yangınlarda sabotaj ihtimali olanlar varsa, bu sabotajlar konusunda neden istihbarat alınamadı?
* Yunanistan sınırında kamp kurmuş sığınmacı ve göçmenlere ne oldu?
* Afgan göçmenler ülkeye nasıl giriyor?
Esasında güvenlik ve asayişle ilgili sorulacak daha çok soru var da... Önce bunların yanıtlarını alalım, diğerlerini sonra sorarız.
Gerçi bunlara da cevap verileceğini hiç sanmıyorum ama biz gene de görevimizi yapıp sormuş olalım.
Sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları