25 Kasım 2021 - Perşembe

SUÇ DEĞİL Mİ?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


TBMM'de "İçişleri Bakanlığı Bütçesi"yle ilgili yapılan komisyon toplantısında, İçişleri Bakanı S.S, "Sedat Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim?" dövizleri ile karşılanmış ve kendisine Türkiye İşçi Partisi temsilcisi tarafından  -Sedat Peker'in açıklamalarını içeren- "DUVAR" adlı kitap hediye edilmiş.
S.S de sorulan bu "yazılı" soruyu; 
"Ben 10 bin doları alan siyasetçiyi söylerim, siz de başka şeyler söylemek zorunda kalırsınız” diyerek yanıtlamış.
Ayrıca komisyon toplantısında uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili konuşulurken, çıkan tartışmalar sırasında da;
“Şimdi size kimin uyuşturucu kullandığını söylerim” demiş.
Tartışmalar uzayınca da, sinirlenip komisyon toplantısını terk etmiş.
Tamam terk etmiş de...
Sorulara verdiği cevaplar gerçekten irdelenmeye değer.
Öncelikle "kim ne söylemek zorunda kalırsa kalsın", kendisinin, "görevinin sorumluluğu" gereği, -organize suç örgütü lideri olduğunu bizzat kendisinin söylediği kişiden- her ay 10.000 dolar "maaş" alan siyasetçiyi açıklaması ve hakkında gerekli yasal işlemleri başlatması gerekmez mi? 
Ayrıca "uyuşturucu kullandığını" bildiği biri varsa, bütçe komisyonunda muhalefeti ismini açıklamakla "tehdit" edeceğine, "görevinin sorumluluğu" gereği, kast ettiği kişi hakkında gereken yasal işlemleri yapması gerekmez mi?
Gerek "maaş" alan kişi hakkında, gerekse "uyuşturucu kullanan" kişi hakkında gerekli işlemleri başlatmadığı taktirde görevini, "ihmal etmiş" olmaz mı? Bu suç değil mi?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları