27 Aralık 2021 - Pazartesi

RENKLİ TÜRKLER...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Öncelikle Pitbull cinsi bir köpek tarafından ısırılan 4 yaşındaki Asiye Ateş'e ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.
Gerçekten çok üzücü bir olay... Dilerim Asiye en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve de yaşadığı şoku atlatır. 
Ayrıca bu tür olayların bir daha yaşanmaması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini de özellikle belirtmek isterim.
Ancak konu ile ilgili olarak: İktidarın başının "Beyaz Türkler hayvanlarınıza sahip çıkın" demesini -her ne nedenle söylemiş olursa olsun- kabul etmek mümkün değil.
Zaten Türkiye'de şehirli seçkin sınıfı, asker-sivil bürokrat, ilerici ve aydınları tanımlamak için, -yanlış hatırlamıyorsam- ilk defa Nilüfer Göle tarafından kullanılan bu tanım, ilk duyduğum andan beri bana "yanlış" ve "itici" gelmiştir. Hiçbir zaman da doğru bulmamışımdır.
Ancak Türkiye'de "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanan birinin ülkede yaşayanları "renklere" bölerek tanımlaması, "itici" olmaktan öte, toplumu kutuplaştırmaya yönelik, "ayrımcılık" içeren, "bölücü" bir söylemdir.
İktidarın başının kendisine ve partisine "siyasi puan" kazandıracağını düşünerek, yaptığı bu tür söylemlerin, ülkeye hiç bir yarar getirmeyeceğini düşündüğüm için, ben kendisine "siz hangi renktensiniz" diye sormayacağım...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları