05 Aralık 2021 - Pazar

NEYİN HAZIRLIĞI?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


ABD -sınırımıza 40 km mesafede olan- Yunanistan'ın Dedeağaç Limanına sürekli "zırhlı" askeri araç ve helikopter indiriyor. En büyük üslerinden biri Girit adasında bulunmasına rağmen Güney Kıbrıs'a da askeri  sevkiyat yapmaya devam ediyor.
Yunanistan ise -uluslararası anlaşmalara göre "askersiz bölge" olmaları gerekmesine rağmen- Ege adalarına asker ve silah sevk ediyor. Türklerin (kendi söylemlerine göre müslümanların) yaşadıkları yerleşim alanlarına Yunan komanda birliklerini gönderiyor.
Tamam bu silahlanma girişimleri, ABD silah sanayisinin stoklarını tüketmesini, Yunanistan'ın ve Yunanistan topraklarında ABD'nin silahlanmasından -biz dahil- rahatsız olan diğer ülkelerin de silahlanma harcamalarını artırmalarına neden oluyor.
Böylece silah üreticileri büyük miktarlarda para kazanıp, zenginliklerine zenginlik, güçlerine güç katıyorlar da...
Gene de, bunca hazırlık -sadece ve sadece- "silah satıp, para kazanma" amacıyla, Bize, Rusya'ya, Balkanlardaki bazı ülkelere "göz dağı verme" isteğiyle izah edilebilinir mi?
Acaba bu girişimler, bunlar dışında başka niyetler de içeriyor mu?
Ülkemizdeki ilgili makamlar acaba bu konuda ne düşünüyor?
Dilerim ABD, geçmişte başka "emperyalist" ülkelerin de kullandığı "komşumuz" Yunanistan'ı kullanıp, "hırsları uğruna" -tüm dünyayı etkileyecek- bir macerayı başlatmaz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları