14 Kasım 2021 - Pazar

ENGEL OLMALIYIZ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma törenleri ülkenin dört bir yanında düzenlendi. Anıt Kabir'de insan seli yaşandı. Özellikle 10 Kasım saat 09.05 de fabrikalardan-tarlalara, işyerlerinden-sokaklara, yediden-yetmişe, "hemen hemen" tüm Türkiye "saygı duruş"unda bulundu.
"Hemen hemen" diyorum çünkü, kendi kişisel inancı, düşüncesi ve tercihleri doğrultusunda bu törenlere katılmak istemeyenler ve katılmayanlar da oldu. Olması da gayet doğaldı.
Doğaldı da;
İstanbul Kapalıçarşı'da yapılan "saygı duruş"u esnasında, "saygı duruşu"na katılmayıp, yürümeye devam eden bir kişinin, esnaflar ve çevredekiler tarafından "tartaklanması" hiç de doğru bir "davranış" değildi.
Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin, -davranış biçimi olarak- Ramazan Ayında, oruç tutmayanlara, sigara içenlere saldıranlardan ne farkı var? Hiçbir farkları yok.
Gayet iyi hatırlıyorum benim çocukluğumda ve gençliğimde, ne oruç tutmayana saldırılırdı, ne de 10 Kasım "saygı duruşu"na katılmayanlara...
Bugün ise farklı inanç ve görüşlere "hoşgörümüzü" yitirdik. Belki de halkın kutuplara ayrılmasını isteyenlerin, kutuplaşmadan beslenenlerin, "karanlık emellerine" ulaşmaları için sürdürdükleri politikaların sonucu bu hale geldik/getirildik.
Esasında "toplumsal zenginliğimiz" olan farklılıklarımızı, Kürt-Türk, Alevi-Sunni, müslim-gayrimüslim vb. bölünmelere ve çatışmalara dönüştürmek, ülkemizi yaşanmaz hale getirmek ve bundan beslenmek isteyenlerin "oyun"larına gelmemekle kalmayıp, bu "oyun"larını bozmalı, amaçlarına ulaşmalarına engel olmalıyız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları