17 Haziran 2021 - Perşembe

HAYVANLAR HİSSEDER...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Biliyorsunuz, hayvanların hisleri çok kuvvetlidir. Bir hayvan sahibi dışında birini yanına yaklaştırırsa, kendini sevdirirse, o insandan kendine zarar gelmeyeceğini hissetmiş demektir.
Yok... Hırlarsa, dişlerini gösterirse, tırmalarsa, üzerinden atarsa... o insana güvenmemiş, kendisine zarar vereceğini anlamış demektir.
Hayvanlar gelişmiş duyuları sayesinde bu teşhislerinde hiç yanılmazlar.
Bu nedenle bir hayvanın yanına yaklaştırmadığı birini siz de yanınıza yaklaştırmazsanız,  mesafeli olursanız doğru yaparsınız, zarar görmezsiniz. 
Bu konuda hayvanlara güvenmek gerektiğini, ben şahsen kendi kişisel hayatımda defalarca denedim ve hayvanların hiç yanılmadığını bizzat gördüm.
Örneğin bir at üzerine binmek isteyen kişiyi bindirmiyorsa, üzerinden atıyorsa, o kişiye güvenmiyor demektir.
Şayet at güvenmiyorsa, üzerinde taşımıyorsa, siz de güvenmeyin, üzerinizde taşımayın derim.
Aksi taktirde emin olun, yaptığınız bu hatanın bedelini zaman içinde  ödeyeceksinizdir.
Ayrıca hayvanları "dürtüklemeyi" sevmek sanan birinin, insanları doğru biçimde sevmesini beklerseniz, yanılırsınız. Hayvanları sevmesini bilmeyen biri, insanları sevmesini hiç bilmez...
Bu arada AKP döneminde, İstanbul Çamlıca Camisine yapılan harcamaları inceleyen İBB müfettişleri, maliyeti 66.5 milyon dolar olduğu söylenen Cami'nin, aydınlatma, temizlik, güvenlik, bakım ve onarımları için İBB tarafından toplam 290 milyon 601 bin 510 dolar harcandığını tespit etmişler.
Rakamlar doğruysa,
"Astarı yüzünden pahalı demek" sanırın bu demek...
Rakamlar doğruysa dedim çünkü, müfettişlerin buna benzer hazırladığı 35 dosyaya İçişleri Bakanlığı, "bundan sonra konuyu biz inceleyeceğiz" diyerek el koymuş. 
Peki... Koymuş da ne olmuş? Altı aydır "çıt" yokmuş...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları