27 Ocak 2021 - Çarşamba

SİYASİ ETİK...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

"Memleket Hareketi" adıyla başlattığı parti kurma faaliyetlerini sürdüren ve de hala CHP üyeliğinden 'istifa' etmeyen Muharrem İnce, ekibiyle birlikte Nevşehir'de gerçekleştirdikleri kampın ardından yaptığı açıklamada; "Partinin tüzük çalışmalarını tamamladıklarını, yakında parti programını da açıklayacaklarını" belirtmiş.
Parti kurmak herkesin yasal hakkı, -doğru bulalım ya da bulmayalım- buna kimsenin karışmaya hakkı yok...
Yok da, yeni parti kurma aşamasının sonuna gelmiş bir kişinin hala başka bir partinin üyesi olması, 'siyasi etik' ile ne kadar örtüşüyor bu gerçekten tartışılır.
Bence 'siyasi etik' ile kesinlikle bağdaşmamaktadır. Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren bir kişi, üyesi olduğu partiden 'istifa' etmelidir. 'Siyasi etik' bunu gerektirir.
Bu konuda CHP'nin tutumunu da anlamak ve doğru bulmak mümkün değil.
Her ne nedenle olursa olsun, yeni parti kurma çabası içinde olan bir üye kendi 'istifa' etmiyorsa, partinin gereğini yapıp partiden ihraç etmesi gerekir.
İnce'nin partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmeyişini, 'siyasi strateji" olarak değerlendirenler olsa da, bence bu 'siyasi strateji' değil, tam anlamıyla 'ilkesizliktir'.
Yarın bir başkası da parti kurmaya kalktığında, bu 'ilkesiz' davranışı örnek gösterirse kimse şaşırmasın... 
Bu arada kurulacak yeni partinin de 'demokrasi mücadelesine' -ülkenin içinde bulunduğu günümüz koşullarında- katkıda bulunabileceğine inanmıyorum.
Yaşadığımız koşullarda kurulan bir parti 'demokrasi mücadelelesine' verse verse zarar verir. 
Zaman birlik olma, dayanışma içinde olma zamanı olmasına, "Parlamenter Rejim İttifakını" oluşturma zamanı olmasına rağmen, yeni bir parti kurmak ve  Cumhurbaşkanlığına adaylık açıklamak, bölünmekten öte bir anlam taşımayacaktır. 
Ancak yaşanan bu olumsuzlukların baş sorumlusunun da, CHP yönetiminin 'başarısız politikaları' ve 'yönetme zafiyeti' olduğu unutulmamalıdır.
Dilerim CHP bu yaşananlardan gerekli dersleri çıkarıp, önlemlerini alır...
Tekrar görüşene dek sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları