18 Ağustos 2021 - Çarşamba

PAZARLIK TEKLİFİ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Yaklaşık bir ay önce CB-AKPGB'nin Meral Akşener'e 'çok yakın' bir isimle görüştüğü ve bazı önerilerde bulunduğu haberi bana ulaşmıştı. 
Ancak ulaşan bilgileri 'teyit' edemediğim için yazmayı doğru bulmamıştım.
Ancak geçtiğimiz günlerde gazeteci Can Ataklı'nın yayınladığı video, bana ulaşan bilgileri 'bire bir teyit' eder nitelikte olunca, ben de paylaşmaya karar verdim.
Gelen bilgi ne mi?
'Başkanlık Sistemi'nin baş savunucusu olan CB-AKPGB Meral Akşener'e "çok yakın" bir kişi ile yaptığı görüşmede; "MHP'ye güvenmediğini, Cumhurbaşkanlığına devam etmek ve -Can Ataklı'ya göre- çevresindeki 300-400 kişiye, bana gelen bilgiye göre 600 kişiye 'dokunulmazlık' garantisi verilmesi şartıyla, Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin 'önemli bir kısmını' TBMM'sine devredebileceğini, belli bir anlamda 'Parlamenter Rejim'e dönebileceğini" söylemiş.
Kısacası 'PAZARLIK YAPMAK' için teklifte bulunmuş.
Şayet bu bilgiler doğruysa o zaman kendisine;
Hani ülke için 'Başkanlık Sistemi' şarttı...
Ülkenin kalkınması için kaçınılmazdı..
Yoksa ülke umurunuzda bile değil de, bu teklifi kendinizi ve yakın çevresinizi 'korumak' için mi yapıyorsunuz...
diye sormak gerekmez mi?
Demek ki, kendisi de yolun sonuna geldiğinin farkında...
Farkında da, peki bu durumda muhalefet ne yapmalı?
Muhalefet "şayet bu teklifi kabul etmezsek, seçimleri yaptırmayabilir, ya da seçim sonuçlarını kabul etmeyerek ülkeyi kaosa sürükleyebilir" gibi nedenlerle 'teklifi' kabul ederse, -bence- geri dönülmez bir 'HATA' yapmış olur.
Her ne kadar 'bugün yetkilerini devreden, yarın geri de alabilir' endişesi 'yazılı' olarak 'garanti' altına alınıp giderilebilse de, bu teklifi kabul etmek -belli bir anlamda- AKP iktidarının devam etmesine göz yummak ve bugüne kadar ülkeye yaşattıklarının 'hesabını sormama' garantisi vermek demektir.
Bu nedenle de -her ne şartta olursa olsun- muhalefet bu teklifi kabul etmemeli ve en geniş 'PARLAMENTER SİSTEM İTTİFAKINI' kurmak için çalışmalıdır.
Ayrıca muhalefetteki tüm parti seçmenlerinin destekleyeceği 'cumhurbaşkanı adayını' da bir an evvel belirlemeli ve seçim taahhütnamesini hazırlamalıdır.
Güzel günlere kavuşmak umuduyla... sevgiyle kalın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları