18 Kasım 2021 - Perşembe

VAKTİ GELDİ DE GEÇTİ BİLE...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Türk Lirasından altı sıfır "atarak" 1.340.000TL olan dolar kurunu 1.34TL. ye düşüren...
19 yıllık iktidarı boyunca enflasyonla mücadele ettiğini "iddia" etmesine...
"Uzmanlık alanın ekonomi olduğunu" söyleyen bir lidere sahip olmasına rağmen...
19 yıllık iktidarı sonrası dolar kurunun -an itibarı ile- 10.35TL. ye yükselmesini engelleyemeyen, akp iktidarının Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Sermaye Piyasaları Komitesi'nde yaptığı konuşmada;
"Enflasyonda maalesef istediğimiz seviyede değiliz... ..... enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir. Bu sayede uzun vadeli faiz oranları da gerileyecek ve yatırımlar için öngörülebilirlik ufku artacaktır." demiş.
19 yıldır sürdürdüklerini iddia ettikleri "kararlı" enflasyon mücadelesi sonucunda, dolar yaklaşık 7.5 kat artıp -an itibarı ile- 10.35TL.'ye -6 sıfır atılmamış haliyle 10.350.000TL'ye- ulaşmışsa...
Ülkedeki üretimin yaklaşık yüzde 40'ı ithal malzemelerle yapılıyorsa....
Bakan Elvan'ın sözleri, inandırıcılığını "bir kez daha" yitiriyor.
Gerçek şu ki; 
akp iktidarı ekonomide, dışişlerinde, eğitimde, yargı sisteminin tarafsız ve bağımsız olmasının sağlanmasında, kadın cinayetlerinin engellenmesinde, salgınla mücadelede, çevre sorunlarının çözümünde - yaptığını ve yapacağını "iddia" ettiği tüm reformlara rağmen- üst üste "sınıfta" kalmıştır. 
Bizim zamanımızda iki kez üst üste "sınıfta" kalırsan, "belge" alıp okuldan uzaklaştırıldın.
Bu uygulamaya göre, 19 yıllık iktidarının özellikle son 15 yılında üst üste sürekli "sınıfta" kalan akp iktidarına "belge" verip, "iktidardan uzaklaştırma" vakti "gelmiş de geçmiş" demektir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları