21 Kasım 2021 - Pazar

SOL İTTİFAK...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Basında yer alana haberlere göre HDP, Türkiye İşçi Partisi ve Sol Parti "ittifak" kuracaklarmış. Zaman içinde bu "ittifak"a EMEP ve TKP'nin de katılması bekleniyormuş.
Kurulacak "SOL İTTİFAK" olası bir erken seçimde, ya da 2023'te yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayıp, muhalefetin belirleyeceği "ortak adayı" destekleyecekmiş.
Şayet bu haberler doğruysa
 -doğruysa diyorum çünkü söz konusu partilerden bazılarının, bu haberlerin doğru olmadığı konusunda açıklama yaptıkları da söyleniyor- dilerim, TKP ve EMEP de zaman içinde değil de, en başından "ittifak"ın içinde yerlerini alırlar. 
Neden derseniz?
Çünkü Türkiye'nin ve Türkiye "SOL"unun bu "ittifak"a kesinlikle ve kesinlikle çok ihtiyacı var.
Böyle bir "ittifak"ın;
"SOL" için "sinerji" kaynağı olacağından...
Halka "SOL"un ne demek olduğunu, gerçek "SOL" un kim olduğunu, "SOL"un ne dediğini, "SOL"un hedeflerini anlatacağından...
Halkın "SOL"u anlamasını sağlayacağından, kısa bir zaman içinde de, iktidar alternatifi olacak desteği göreceğinden hiç şüphem yok. 
Bu nedenle de dilerim haber doğrudur ve "SOL" partiler üzerlerine düşen bu "tarihsel sorumluluğu" -daha fazla geciktirmeden- yerine getirirler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları