22 Aralık 2021 - Çarşamba

ATLATAMAZSINIZ

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


İktidarın başı CB-AKPGB Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Türk Lirası mevduatları için yeni bir düzenleme getirdiklerini belirterek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise, aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek" dedi.
Peki bankaların ödeyeceği "fark" kim tarafından finanse edilecek?
Şayet Hazine veya Merkez Bankası tarafından finanse edilecekse;
Hazine'nin ya da Merkez Bankasının Türk Lirası mevduat sahiplerinin bankalardaki vadeli hesaplarında, -döviz kurlarının artışından dolayı- doğacak zararlarını karşılaması yasal mı?
Hazinedeki ve Merkez Bankasındaki para halkın değil mi? 
Halkın ülkeyi yönetmesi için seçtiği kişinin ve onun atadığı Bakanın veya Başkanın böyle bir uygulama yapmaya yetkisi var mı?
Ayrıca bu da, "kulağı tersten tutarak" faiz oranlarında arttırım yapmak değil mi?
Yoksa -bir aklı evvelin önerisi sonucunda- gene "ben yaptım oldu" durumuyla mı karşı karşıyayız?
Bu arada piyasalar kapalıyken döviz kurlarında bu kadar sert düşüşü sağlayacak dövizi kimler bozdurdu? Ne kadar bozdurdular? 
Yazık bu ülkeye gerçekten yazık,   "kulağınızı tersten tutarak deveye hendek atlatabileceğinizi sanıyorsanız" yanılıyorsunuz. Atlatamazsınız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları