06 Aralık 2021 - Pazartesi

MHPGB'NA SORMAK GEREK...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanlığını yaptığı, Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğünün 3. Maddesinin (e) bendinde (sayfa 19-20) aynen şöyle yazıyor;
"e- Milliyetçi Hareket Partisi hukukun üstünlüğü esas olan çok partili, demokratik ve hür PARLAMENTER REJİM içinde siyasi faliyetlerin yürütülmesi gereğine, PARLAMENTER demokrasilerde egemenliğin yegane sahibinin millet olduğuna, siyasi iktidarların meşruiyetinin milli iradeye dayandığına, milli iradenin tecelli ettiği yegane merciin ise Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğuna inanır."
Bu durumda MHPGB'na;
1- Partinin bu tüzük maddesi değiştirilmediğine, aynen geçerli olduğuna göre, kendisinin ve partisinin PARLAMENTER REJİM yerine "TEK ADAM" rejimi olarak da adlandırılan, "Partili Cumhurbaşkanlığı Rejimi"ni savunması, parti tüzüğüne aykırı davranmak olmuyor mu?
2- Parti tüzüğüne aykırı davranılarak, partinin ilkeleri ve parti disiplini "ihlal" edilmiş olmuyor mu?
3- Parti tüzüğüne aykırı davrananların, -haklarında gereği yapılmak üzere- parti disiplin kuruluna sevki gerekmez mi?...... diye sormak gerekiyor.
Gerekiyor ama ne fayda?
Hatırlarsanız MHPGB, parti tüzüğünün gerektirdiği tüm şartları yerine getirdikleri halde, -kendi kişisel siyasi geleceğini korumak için- Olağan Üstü Genel Kurul talebini de yerine getirmemiş, hatta bu konuda alınan mahkeme kararını da "yok sayıp", "Olağan Üstü Genel Kurul"un yapılmasına izin vermemişti.
Bu nedenle de genel başkanlığını yaptığı partinin bölünmesine neden olmuş ve partiden ayrılanlar -siyasi yaşanlarına devam edebilmek için- İYİ PARTİ'yi kurmak zorunda kalmışlardı.
Kendisi de partinin tüzüğünü çiğneyen bir genel başkan olarak, 15 Temmuz'u da bahane ederek, -ülkenin geleceğini hiç düşünmeden- AKP'nin "Başkanlık Sistemi" projesine destek verip, kendi siyasi yaşamının bitmesini önlemiş ve siyaset sahnesinde kilit adam olmayı becermişti.
Bütün bunlar da gösteriyor ki;
MHPGB için -kendi çıkarları söz konusu olduğunda- parti tüzüğünün, parti ilkelerinin, hukukun, hatta ülkenin geleceğinin -dahi- hiçbir önemi kalmıyor.
Dilerim bu gerçeği tüm parti üyeleri ve destekçileri görür ve gereğini yaparlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları