29 Temmuz 2021 - Perşembe

TOPLUMSAL SORUMLULUK...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri CB-AKPGB tarafından rektör olarak atanan, yedi ay sonra da görevden alınan "eski rektör" Prof. Dr. Melih Bulu, "yardımcıları" Prof. Dr. Naci İnci, Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç hakkında, yetkilerini "kötüye kullandıkları" ve "kamu zararına" neden oldukları iddiasıyla 16 Temmuz'da suç duyurusunda bulunmuşlar.
Bu girişimlerinin sonucu ne olursa olsun, TOPLUMSAL SORUMLULUKLARINI yerine getirdikleri için kendilerini kutlamak gerekir.
Keşke Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin bu girişimi gibi...
Her ne kadar görsel ve yazılı basında yeterince yer verilmese de, TMMOB'ye bağlı Meslek Odalarının, Tabipler Odasının, Baroların, Siyasi Partilerin bir kısmının kendi ilgi ve sorumluluk alanlarına giren konularda yaşanan keyfi uygulamalar nedeniyle oluşan/oluşacak olan kamu zararlarına karşı "yıllardır" suç duyurunda bulunup, davalar açmaları gibi...
TÜM KURUM ve KURULUŞLAR kendi ilgi ve sorumluluk alanlarında yaşanan olumsuzluklar için aynı girişimde bulunsalar ve;
Ülkenin geleceği için...
Gelecek kuşaklar için...
TOPLUMSAL SORUMLULUKLARINI, yerine getirseler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları