21 Aralık 2021 - Salı

NEVİ ŞAHSINA MÜNHASIR..

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


İsveç merkezli UBS bankasının Türk Lirası’yla ilgili rapor yayınlamayı durdurmasının ardından...
Basında yer alan haberlere göre, uluslararası yatırım bankası JP Morgan da, Türkiye'de iktidarın başının denediği “yeni ekonomik model” nedeniyle, döviz kurlarında oluşan oynaklığı gerekçe göstererek, Türk Lirası cinsi "algo" işlemleri için hizmetini sonlandırma kararı almış.
Böylece Külliye adını verdiği kaçak sarayda yaşayan, "ekonomi uzmanı" olduğunu iddia eden "iktidarın başı"nın uyguladığı "nevi şahsına münhasır" ekonomik model uluslararası piyasalarda da, ilk meyvalarını vermeye başladı.
Başladı da, meyvalar ne yazık ki zehirli....
Bunun arkasından diğer uluslararası bankalar da benzer kararlar alırlarsa, "iktidarın başı"nın "sahip çıktığını" söylediği Türk Lirası, uluslararası piyasalarda kullanılmaz hale gelecek, yani "yok sayılacak" demektir.
Buna karşılık olarak "iktidarın başı", ülkedeki bankalarda bulunan döviz mevduatlarını sabit bir kurdan Türk Lirasına çevirirse, hiç şaşırmam.
Akp yetkilileri kulislerde "iktidarın başı"nın aldığı riskin farkında olduğunu ama kafasındaki "nevi şahsına münhasır modeli" denemekte de kararları olduğunu söylüyorlarmış.
Şayet bir ülkede;
* Ülke ekonomisinin "deneme yanılma" yöntemleri ile yönetilemeyeceğini bilmiyen bir iktidar varsa...
* Bu denemelerin bedelinin halk için açlık ve yoksulluk olacağını bildikleri halde, "nevi şahsına münhasır modeli" inatla denemeye devam eden bir "iktidar başı" varsa...
Sonunda "iktidarın başı" ve iktidarı ne bedel öderse ödesin.... 
Vay o ülkenin ve halkının haline.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları