05 Temmuz 2021 - Pazartesi

İNADI BIRAKIN...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Boğaziçi ünivetsitesine "rektör" olarak atanan, ancak "rektörlük ataması" üniversite bileşenleri tarafından kabul görmeyen...
Bu nedenle de adı "kayyum rektör" olarak kalan, Melih Bulu "atanmasına karşı süren eylemlerin altı ayda biteceğini" söylemişti.
Altı ay geçti...
Bu süre zarfında CB-AKPGB'nin talimatıyla üniversitede iki yeni fakülte kurulmasına, kendisi ayrıca dekan olarak da atanmasına rağmen, "rektör"lüğü hala kabul görmedi.  
Ünivetsitenin öğretim kadrosu da dahil, tüm üniversite bileşenleri kendisini hala "rektör" olarak kabul etmiyor ve eylemlerini sürdürüyor. 
Bugüne kadar yapılan eylemlerde yüzlerce öğrenci tartaklandı, dövüldü, gözaltına alındı. Hatta haklarında dava açılanlar bile oldu ama onlar yılmadılar.
Buna karşın  bugüne kadar, ne kendisi "madem istenmiyorum o zaman ben de görevden affımı istiyorum" diyecek yürekliliği, onurlu davranışı gösterebildi ne de CB-AKPGB atanmasını iptal etti.
Gerek CB-AKPGB gerekse kendisi üniversite bileşenleriyle inatlaşmaya devam ediyor.
Bu arada olan da -dünyada saygın üniversiteler arasına ismini yazdırmış olan- Boğaziçi Üniversitesine oluyor.
Yazık çok yazık...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları