11 Temmuz 2021 - Pazar

CHP' NİN ADAY AÇIKLAMASI...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu; 
"...Millet İttifakı'nın parçası olan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu..." diyerek Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamıştı.
İyi Parti yetkilileri de;
"...Cumhurbaşkanı adayı olarak  bizim gönlümüzden de Genel Başkanımız Meral Akşener geçiyor..." demişlerdi.
İyi Partinin bu -ölçülü- tepkisi üzerine de Kılıçdaroğlu Genel Başkan Yardımcısının açıklamasını; 
"...Bülent Kuşoğlu zamansız bir açıklama yapmış, bunlar siyasi ortamı ve Millet İttifakı'nı dikkate almadan acele söylenmiş sözlerdir..." diyerek  değerlendirdi ve ortamı yumuşatmaya çalıştı.
Peki böyle hassas bir konuda İttifak Partilerinden birinin Genel Başkan Yardımcısı, Genel Başkanının haberi ve "onayı" olmadan aday açıklaması yapabilir mi?
Yapamaz ya da yapmamalıdır.
Yaparsa partiyi bağlar mı?
Genel Başkan Yardımcısı olduğu için bağlar.
Diyelim ki, Genel Başkan'ın haberi olmadan böyle bir açıklama yaptı. O zaman Genel Başkanın açıklama yapılır yapılmaz -anında- müdahale etmesi gerekmez mi?
Gerekir. Peki etti mi? Hayır.
Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanmasından haberi yokmuş gibi davranması hiç inandırıcı değil.
Bu açıklama Kılıçdaroğlu'nun onayıyla "sanırım nabız yoklamak" için yapılmış/yaptırılmış bir açıklamadır ve de "ittifak ilkeleri"ne uygun bir davranış değildir.
Neyse ki, İyi Parti yetkilileri "ittifak bilinci"yle hareket edip, konunun tırmanmasına ve olumsuz sonuçlar doğurmasına izin vermediler.
Ancak -ülkenin geleceği için- CHP'nin "Millet İttifakı"nı daha da güçlendirmek için çalışması gerekirken, bu tür "şark kurnazlığı" niteliğindeki davranışlarda bulunması, bırakın "Millet İttifakı"nın güçlenmesine katkıda bulunmayı, tam tersine "Millet İttifakı"na bile zarar verir.
Dilerim bir daha bu tür "hatalı" girişimlerde bulunmayıp, tam tersine "ilkeli" davranarak "Millet İttifakı"nın daha da genişlemesini ve güçlenmesini sağlarlar.
Sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları