06 Kasım 2021 - Cumartesi

İTİRAF ve GERÇEKLER

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


İnanmayacaksınız ama... 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamada "........ ......asgari ücreti -en azından- insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz..... ..... Emeklilerle ilgili çalışma var. Emeklilik maaşları da yine yaşanabilecek noktaya gelecek..........
....... İyi yoldayız, eksiklerimizi teşhis etmemiz, -bu hastalıkta da öyle- teşhis koyduktan sonra tedavi daha kolay. Biz onun teşhisini koymuşuz. Yılbaşına doğru bütün kararlar alınacak..... ...... AKP bu ülkeye 20 yıl nasıl hizmet etmişse, yine çözüm AKP'de" demiş.
Öncelikle kendisine, gün itibarı ile asgari ücretin ve emekli maaşlarının 'insani bir seviyede yaşamaya yetmeyeceğini' kabul ve 'itiraf' ettiği için teşekkür etmek gerekir.
Muhalefetin ve vatandaşların bu konuda söylediklerini, 'abartı' olarak nitelendiren, açlığı, yoksulluğu, işsizliği görmemezlikten gelen CB-AKPGB,  yardımcısının yaptığı bu açıklama için bakalım ne diyecek?
Ayrıca "iyi yoldayız, hastalığın teşhisini koyduktan sonra tedavisi daha kolay. Biz o teşhisi koymuşuz, yılbaşına kadar yani iki ay içinde bütün kararlar alınacak" demesine ise, 'inanmak' bir yana 'gülmemek' mümkün değil.
20 yıldır iktidarda olup, 20 yılın sonunda "sorunun teşhisini koyduk,  2 ay içinde sorunu çözeceğiz" demek, gerçekten 'traji-komik' bir söylem.
Haa bu arada 20 yıldır yaptıkları araştırmalar sonucunda, sorunun temel kaynağının AKP olduğunu teşhis ettiler ve de 2 ay içinde iktidardan çekileceklerse, o zaman başka...
O zaman gerçekten -geç de olsa- sorunun gerçek nedenini tespit etmişler demektir.
Bu arada hatırlarsanız;
Ekonomi hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı da; "Temmuz ayından itibaren ekonomimizin patlayacağını, yabancı ülkelerin kıskançlıktan çatlayacağını" söylemişti.
Bırakın Temmuz ayını, Ekim ayını bitirdiğimiz şu günlerde -kıskançlıktan- 'çatlayan' ülke var mı, yok mu? Bilmem ama....
Döviz kurlarına bakarsak, ekonomimiz 'patladığı' kesin.
Evet ekonomimiz -İçişleri Bakanının da dediği gibi- 'patladı', 'patladı' da, ne yazık ki elimizde 'patladı'.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları