29 Ekim 2021 - Cuma

HANİ BAĞIMSIZDI...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Her fırsatta "yargı bağımsızdır, yargıya kimse karışamaz" diyen, ama her açıklaması "yargıya müdahale" niteliği taşıyan CB-AKPGB, uygulanmayan AİHM kararlarının uygulanması konusunda yapılan çağrı nedeniyle başlattığı, sonra da geri adım atmak zorunda kaldığı "diplomatik kriz" sonrası sorulan sorulara verdiği yanıtlarda;
"......Benim herhangi bir beklentim yok. Benim sadece tek beklentim var, biz bildiğimizi okuruz. Konsey bildiğini mi okur, okusun. Onlar ne okuyor, dinleriz, görürüz. AİHM'inkini de Konsey'inkini de dinleriz. Dinledikten sonra da biz üzerimize düşeni yaparız. Gereği neyse bunu yapacağız.
Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak bu makamda bulunduğum sürece üzerime düşen görevi dört dörtlük yaparım. Acaba şu ne der, bu ne der, bunlara hiç bakmam. Benim aldığım terbiye bu, yetişme tarzım bu. Ölene kadar da aynen bu istikamette devam ederim, devam edeceğim" demiş.
Demiş de... Bu dedikleri de belli bir anlamda "yargıya müdahale" niteliğinde değil mi?
Neden derseniz...
Benim bildiğim kadarıyla AİHM kararlarını uygulamakla yükümlü olan yargıdır. Konunun muhatabı Cumhurbaşkanlık makamı değildir. Bu nedenle de,
CB-AKGB'nin, uymak ve uygulamakla yükümlü olduğumuz AİHM kararları ile ilgili olarak;
"Biz bildiğimizi okuruz, AİHM'i dinleriz. Dinledikten sonra da gereğini yaparız" demesi,  yargıya müdahale niteliğinde açıklamalar.
Zaten yargıya müdahale olmasa, yargı AİHM kararlarını uygular. Uygulamazsa, o zaman uygulamayanlar hakkında gereği yapılır.
Bu nedenle, yaklaşık 1500 gündür "tutuklu" bulunan Osman Kavala'nın;
"Bu şartlar altında adil bir yargılama yapılmasına imkân kalmadığından, bundan sonra duruşmalara katılmamın ve savunma yapmamın anlamsız olacağına inanıyorum"
demesine...
Selahattin Demirtaş'ın mahkeme heyetine;
"Erdoğan'ın talimatıyla burada tutuklu bulunuyoruz, beni tutuklayan siz değilsiniz, bırakacak olan da siz değilsiniz" demesine katılmamak mümkün değil....
Dilerim bir an önce "bağımsız ve tarafsız" yargıya kavuşuruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları