31 Ocak 2021 - Pazar

"AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI" DERKEN...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

AKP Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nun, ataması yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürlerini, AKP İl binasında ağırlayıp, atamalarını sosyal medyadan açıklaması üzerine, ülkede "AKP İl Başkanı Vali mi?" tartışması başlamıştı.
Başkan Çopuroğlu tartışmaları “İl Müdürlerini atamak bizim haddimize değil ama bizim ellerimiz de armut toplamıyor. Vali, Cumhurbaşkanımızın Kayseri’deki temsilcisi, biz de Genel Başkanımızın Kayseri’deki temsilcisiyiz. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanımız aynı kişi olunca ikimiz de temsilciyiz” diyerek cevaplamış ve bir anlamda kendisinin de Cumhurbaşkanını temsil edebileceğini söylemiş.
İşte biz de, tam da bu nedenle   -başka sakıncalarının yanında- bu tür yetki karmaşaları da yaşanmasın diye, partili Cumhurbaşkanına karşıyız.
Hadi olaya bir de tersinden bakalım ve AKP İl Başkanı'na soralım.
Bu durumda Valilik Makamı,  Cumhurbaşkanına mı bağlı, yoksa Parti Genel Başkanına mı?
Cumhurbaşkanının, Parti Genel Başkanı olarak aldığı kararları Vali açıklayabilir mi?
AKP İl Başkanı Çopuroğlu'nun mantığına göre, -parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı aynı kişi olduğu için- Vali'nin de Parti kararlarını açıklamasında bir sakınca yok demek ki...
Ahhh ahhh, memleketi çorbaya çevirdiler.
Yoksa ülke tarihinde, sosyal medya aracılığıyla istifa ederek bir ilke imza atan eski bakan Berat Albayrak, istifa metninde "at izi it izine karıştı" derken, bu durumumu kast etti?
Tekrar görüşene dek sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları