09 Aralık 2021 - Perşembe

İKTİDARIN SORUMLULUĞU YOK MU?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Ülkemizde her yıl yüzlerce kadın öldürülüyor. Geçtiğimiz 2020 yılında katledilen kadın sayısı 410'u buldu.
Katledilen kadınların büyük bir çoğunluğu, -olacakları önceden hissedip- "devlet"in ilgili kurumlarına "can güvenlikleri" için "korunma" talebinde bulunmuş olmalarına rağmen öldürülüyorlar. "Devlet" -onları dahi- koruyamıyor.
Anayasanın amir hükümleri gereği, vatandaşının "can" ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olan "devlet" ve onu yöneten "iktidar", en temel görevini -dahi- yerine getiremiyor.
Peki "devlet" ve onu yöneten "iktidar", kendisine yapılan başvurulara, uyarılara rağmen vatandaşını koruyamıyor, sadece katili yakalayıp yargıya teslim ediyorsa...
Burada bir "eksik" yok mu?
İşlenen cinayette, kendisinden "korunma" talebinde bulunulmuş olan "devlet"in ve onu yöneten "iktidar"ın -en temel görevini yerine getirmediğinden ötürü- hiç mi sorumluluğu, suçu yok?
Bu konudan sorumluluk hisseden Sivil Toplum Örgütlerinin araştırmaları sonucunda elde ettikleri rakamlara bir bakın. Rakamlar korkunç... Öldürülen kadınların çoğunluğu da, "korunma" talebinde bulunmuş kadınlar.
Ayrıca bugüne kadar değil binlerce kadın, korunma talebinde bulunmuş bir kadın dahi katledilmiş olsa, bu cinayetten sadece katil ve kendisine yardım edenler değil... 
Vatandaşını koruyamayan "devlet" ve devleti yöneten "iktidar" da sorumludur. 
Bu nedenle "yargı" bu konuda da gereğini yapmalıdır.
"Yargı" bu konuda gereğini yaparsa, "devlet" de, "korunma" talebinde bulunan kadınların başvurularını daha ciddiye alacaktır.
Yeter artık...
Bu ülkede KADIN CİNAYETLERİNİN YAŞANMAMASI için her kurum üzerine düşen görevi ACİLEN yapmalıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları